Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Ma este...

2007.11.10. 20:55 missparker

... 20:04 perctől a csapat az oldal főbb komponenseit teszteli. Fantasztikus érzés részt venni ebben!!!

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr74224736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny 2007.11.10. 22:52:01

Lehet tudni róla valamit?

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.11.11. 00:59:36

A fő komponens terhelési tesztje a várakozásoknak megfelelően zárult.


Egyszer borult csak be az adatbázisszerver, de az már tényleg extrém load volt.

Széles vigyorral megy a tesztcsapat aludni, szóval, sínen vagyunk :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2007.11.11. 18:57:25

> sínen vagyunk :)

Mint Jozsef Attila? :) Meg mindig nem vagytok a komunikacio bajnokai... :) Abban nem sok hir van, hogy hu, de jo, mindjart elkezdunk tesztelni. Ha 01:00-kor irtok inkabb egy postot arrol, hogy csinaltatok egy terheles tesztet, ilyen es ilyen eredmenyekkel (esetleg adatokkal, hogy mondjuk hany felhasznalot szimulaltatok, es milyen sebesseggel sikerult oket kiszolgalni), az sokkal tobbet elmond. Meg jo, hogy van profi PR-osotok ;-)))

missparker 2007.11.11. 19:10:24

Twodotzero nem PR-os, és sosem állította ezt. Ráadásul használt smiley-t, ami ugye iróniára utal :))

Nem véletlenül nem adunk ki eredményeket. Talán túl óvatosak vagyunk, de mindannyian úgy gondoljuk, hogy ezt kevésbé fogjuk megbánni, mintha nagyon közlékenyek lennénk.

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.11.11. 20:48:45

Ja, pont mint József Attila.

Te tudod, hogy nem írhatom meg, a loadteszt részleteit :)

Mert az még pár hétig nem nyilvános. A lényeg hogy jól siekrült.

Nincs profi PResünk. A profizmus nem biztos hogy mindenhol szükséges. Profi programozóink vannak.

Marcell. 2007.11.11. 21:30:18

"Nem véletlenül nem adunk ki eredményeket." - na ja, de akkor minek blogoltok, ha semmit nem írhattok le???

missparker 2007.11.12. 08:18:41

Elhiszed nekem, hogy már alig várom, hogy leírhassam mindazt, ami történik velünk?

Barnebyte · http://riddle.extra.hu 2007.11.12. 08:29:42

Jól van gyerekek, menjetek szépen iskolába, és hagyjátok a felnőtteket játszani.
Már bocsánat, de a t*köm tele van azzal, hogy mundenki olyan marhára ráér. Nem volt kötelező idejönni, és nem kötelező fikázni sem. Komolyan, engem idegesítetek fel azzal, hogy egy olyan dolgot szapultok, amiről még nem is tudtok.
Tudom, hogy mindent meg lehet szebben és jobban oldani, és tudom, hogy Ti, kedves kommentezők, bizotos meg is csinálnátok, ha nem volnátok elfoglalva olyanokkal, mint hogy itt kommentezzetek, és marha intelligensnek állítsátok be magatokat. Tessék, szabad a piac, senki nem tiltja meg Nektek, hogy megpróbáljátok, de ha így tesztek, kérlek értesítsetek engem is, hogy mehessek, és elmondhassam, hogy mennyire bénák vagytok.
Miért van az, hogy hirtelen mindenki webmarketingessé, webfejlesztővé, programozóvá vált? Ennyire értetek hozzá? Akkor nosza, gazdagodjatok meg, készítsétek el a "tökéletes oldalt". Ja, hogy nem menne? Akkor legalább próbáljatok meg egy picikét emberségesebben hozzáállni egy fiatal csapat törekvéseihez.
Köszönöm, hogy meghallgatatok.

atleta · http://www.atleta.hu 2007.11.12. 13:35:03

Twodotzero: te meg azt tudod, hogy tudom, es hogy ennek fenyeben irtam, amit irtam. Vegulis a lenyeg az lett volna, hogy az eredeti post helyett - ami semitmondo volt - jobb let volna, ha egy olyan postot irtok, aminek a tartalma kb. az, mint a te commentede. Eredmenyek alatt nyilvan nem reszletes eredmenyeket ertettem. De jo, akkor ezek szerint egy kicsit mast teszteltetek, mint amire elsore gondoltam.

missparker:
> Twodotzero nem PR-os, és sosem állította ezt.

Akkor miert gondolod, hogy azt gondolom, hogy o az?

> Ráadásul használt smiley-t, ami ugye iróniára utal :))

Raadasul hasznaltam smiley-t, amit ugye...

Barnebyte: az internet nem valtoztatott sokat azon, hogy vannak egyes emberek, akik nem ertik, hogy ahhoz, hogy valaki velemenyt mondjon valamirol, nem kell feltetlenul erteni annak a valaminek az elkeszitesehez. Nem kell szakacsnak lennem ahhoz, hogy el tudjam donteni egy etelrol, hogy jo-e. Vannak olyan emberek is, akik szerint csak a pozitiv velemeny fogadhato el, es azt gondoljak, hogy a negativ velemenyek mindig ostoba, lusta, rosszindulatu emberektol szarmaznak. Ez egy eleg egyszeru vilagmodell, es raadasul kurvara nem is igaz. Sokkal bolcsebb dolog vegiggondolni a kritikakat, es esetleg ellenorizni oket.

Namost ahhoz senkinek nem kell semmilyen diploma 2007-ben, hogy el tudja donteni egy blogrol, hogy informativ, vagy sem. Minden socketbol RSS-ek folynak, lattunk mar sok jo blogot. A kritizalok tobbsege latott mar internetes startupot is (nekem legalabbis ez jott le), meg annak a blogjat is.

> Akkor nosza, gazdagodjatok meg, készítsétek el a
> "tökéletes oldalt".

Latszik, hogy kepben vagy.... nincs 'tokeletes oldal'. Annyira nincs, hogy meg ironikusan sincs ertelme szobahozni (foleg, ha ertunk hozza). Egy ilyen dologhoz jopar osszetevo kell: otlet (ma illik lebecsulni), tudas a megvalositashoz, megfelelo erdeklodes. Es ez utobbin erdemes elidozni egy picit, ugyanis nem mindenkit erdekel a dolog valalkozas es szervezesi resze. Sot, az 'igazi' programozot gyakran ez erdekli a legkevesbe. Ezt a projectet sem fejlesztok inditottak.

> Akkor legalább próbáljatok meg egy picikét
> emberségesebben hozzáállni egy fiatal csapat
> törekvéseihez.

Nincs semmi embertelen abban, ha megmondod valakinek a velemenyed. Amugy ha feltunt, akkor ok inditottak blogot, ezzel ok generaltak elvarast (ahogy mondtam blogot sokan lattunk mar), ok kapcsoltak be a commentezest, mint lehetoseget. Eleg valoszinutlennek tunik az is, hogy valamiert pont itt gyulnek ossze a hoborgo gazemberek, mashol meg mondjuk nem annyira.

missparker 2007.11.12. 14:53:55

Atléta:
"Nem kell szakacsnak lennem ahhoz, hogy el tudjam donteni egy etelrol, hogy jo-e"
Igen, de az étel még nem készült el, jelenleg azt lehet véleményezni, ahogyan főzünk :) Ahhoz meg jó, ha szakács vagy :)
Készültek itt olyan postok, ahol a kommentek kifejezetten elmentek fejlesztői irányokba, nyilván nem kezdek el ott szakérteni. De Monda Laci barátunk megteszi ezt, fejlesztésben az ő kommentjei relevánsak.

"Namost ahhoz senkinek nem kell semmilyen diploma 2007-ben, hogy el tudja donteni egy blogrol, hogy informativ, vagy sem"
Attól még, hogy neked nem informatív, lehet az. Ezt a célcsoport határozza meg. Az, hogy elindult a teszt, hasznos információ a leendő hirdetőinknek, a médiavásárló ügynökségeknek, a regelt felhasználóknak, illetve azoknak a sajtósoknak, akik azon gondolkodnak, hogy ez most médiahack vagy sem.

"nem mindenkit erdekel a dolog vallalkozas es szervezesi resze"
Ugyanúgy, ahogy nem mindenkit érdekel a dolog fejlesztési része. Marketinges alapelv, hogy ha mindenkihez szólsz, akkor valójában nem szólsz senkihez.

Úgy általában az informatív postokról: egy-egy post vagy komment pont arról informál, amit tudatni szeretnénk a közönséggel. A postok keletkezését szigorúan egyeztetjük, titoktartásban nem ismerünk tréfát. Talán azért, mert a társaság nagy része sokat foglalkozott ITSecurityvel. Az, hogy hallgatunk egyes témákról, jól felfogott érdekünk. Ez nem valakik ellen szól, ne vedd/vegyétek ellenséges, "csakazértse" hozzáállásnak. De ezt már írtam.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2007.11.12. 17:12:25

missparker: alapvetoen az eddigi tapasztalatok alapjan teljesen feleslegesen tartok veled mindenfele kommunikaciot, de azert ostobasagbol reagalok.

> Igen, de az étel még nem készült el, jelenleg azt lehet
> véleményezni, ahogyan főzünk

Az a baj a hasonlatokkal, hogy mindenki szeret rajuk tapadni, es a sajat kenye-kedvere forgatni oket. Alapvetoen meg mindig a blogotokrol van szo, ezert abszolut nem jol hasznalod (csavarod tovabb) az altalam leirt hasonlatot. A szarozas nagy resze mindig is annak szolt, hogy hogy kommunikaltok itt a blogon. Ertek kritikak a designt is. Arra se mondhatod, hogy 'nincs kesz'. De ha hasonlatozni akarsz, akkor mundjuk, hogy kostolot adtatok, es az nem tetszett a kedves vendegnek.

> Attól még, hogy neked nem informatív, lehet az. Ezt a
> célcsoport határozza meg. Az, hogy elindult a teszt,
> hasznos információ a leendő hirdetőinknek, a

Aha... es ki a celcsoport egy publikus blognal? Most hadd ne keressem elo a korabbi postokbol azokat a megnyilvanulasokat, ami alapjan a jovendo juzerek is azok lennenek. Hadd ne linkeljem be azokat a kommentjeimet, ahol leirtam, hogy rosszul hasznaljatok a blogot. Azert gyanus lehetne a visszajelzesek alapjan, nem? Aztan azt is irtam am (itt egy par soral feljebb), hogy Twodotzero kommentjeben tobb informacio volt, mint magaban a postban, es szerintem annak kellett volna a postnak lennie. Vagyis fentartom, hogy ha 4 oraval kesobb irjatok meg a postot, akkor sokkal tobb ertelmes informaciot tudtok kozolni benne.

Nem ertem a hozzad hasonlo modszerekkel vitatkozo embereket. Azt nem lattad? Vagy azzal nem volt kedved vitatkozni, ezert most ugy csinalsz, mintha azt nem is mondtam volna?

> médiavásárló ügynökségeknek, a regelt felhasználóknak,
> illetve azoknak a sajtósoknak, akik azon gondolkodnak,

Na ne mond. Hat tudod az elkezdtunk csinalni valamit az eleg keves infoval bir barki szamara is. Marketingugyilag jol hangzik, de amugy semmi jelentosege. Elkezdtem kifesteni a szobamat. Ez jo arra, hogy lenyugtassam a megvezetheto nagyit, de egy rafkos szulu azert tudja, hogy ebben nincs semmi garancia a munka utemere nezve. Az informacio, hogy csinaltunk terheles tesztet, es sikeres volt. A teszt ugyanis egy olyan allat, hogy nem feltetlenul sikerul. Ha tudnank, hogy sikerul, akkor nem lenne ra szukseg.

> hogy ez most médiahack vagy sem.

Na igen. Hat mediahack azert sem lehet, mert a media magasrol leszarja egyelore :). Egy blogba meg amugy is barmit le lehet irni. Mindegy.

>> "nem mindenkit erdekel a dolog vallalkozas es
>> szervezesi resze"
>Ugyanúgy, ahogy nem mindenkit érdekel a dolog
>fejlesztési része. Marketinges alapelv, hogy ha
>mindenkihez szólsz, akkor valójában nem szólsz senkihez.

BS. Egyaltalan koze nincs a reakciodnak ahhoz, amit irtam. Nezd mar meg, hogy mire reagaltam! A srac (az egyik emberetek?) azt kerte szamon, hogy szovegeles helyett miert nem epitenek sajat webkettes gigavallalkozast a kommentelok. Erre reagaltam. Egyre erthetetlenebb amit csinalsz. Mindazonaltal sajnos mar sokszor lattam ilyet.

> Úgy általában az informatív postokról: egy-egy post
> vagy komment pont arról informál, amit tudatni
> szeretnénk a közönséggel.

Megint BS. Azt mondd el nekem igen egyszeruen, hogy ha kommentbe le lehet irni, amit Twodotzero irt, akkor postba miert nem lehet. Ha kommentben a celkozonsegnek szo, akkor a postban miert nem szolna annak. A tobbi csak mellebeszeles.

missparker 2007.11.12. 19:10:05

>Azt mondd el nekem igen egyszeruen, hogy ha >kommentbe le lehet irni, amit Twodotzero irt, akkor >postba miert nem lehet

Mert én a teszt elején írtam a postot, ő meg a végén kommentelt. Egyszerű ez :))

gospelradio · http://www.gospel.hu 2007.11.12. 21:09:03

hello barneb!

minek a blog , ha nem lehet beleirni?
és minek olvasod, ha idegesit?

miért nem feltételez fel annyit, hogy esetleg egy kis jobbito szándék is szorult a nagy böszme fejünkbe?

azé alugggyyy jól

atleta · http://www.atleta.hu 2007.11.13. 12:42:06

> Mert én a teszt elején írtam a postot, ő meg a végén
> kommentelt. Egyszerű ez :))

Gratulalok.
süti beállítások módosítása