Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Legally 2 - Minek a legális zene, ha van torrent?

2007.12.03. 22:39 Twodotzero

Sok hozzáértő blogger és programozó - (még a konkurencia is) morog velünk, hogy nem mesélünk el mindent a fejlesztésről.
Valójában semmit nem meséltünk el, mégis ezer körül vannak a feliratkozott leendő felhasználóink, ami az eddig kirakott tartalomhoz képest brilliáns.

A működésről még mindig nem mondok semmit, viszont pár szót megérdemel, hogy miért akarunk zenét adni ingyen - legálisan.

Megkérdezhetjük erről például szegény Jammie Thomast. Szegény, láthatóan nem követett el semmit, amit a blog olvasói bűnnek gondolnának (az írók is így vélekednek), mégis 222 ezer USD büntetést fizethet.
Ismerős, nem geek tizenéves fiatalok mondták, hogy az osztályban van 1-2 "szakértő", aki letölt, ők meg tőlük veszik az írott CD-t DVD-t.

Ezeknek a fiataloknak készül a lap. Akik itt kommentelnek elég okosak, tapasztaltak és ügyesek ahhoz, hogy pillanatok alatt megszerezzenek mindent torrenten, DC++on, de azok, akik erre nem képesek, vagy csak egyszerűen lusták, és nem akarnak véletlenül sem összetűzni a joggal, hogy ne kövessék Jammie-t, azok lehetnek a mi felhasználóink.
Az elit helyett a tömegekre célzunk. Mert többen vannak, mert nem használnak AdBlockot, mert nagyobb arányban kattintanak hirdetésre.

Vannak, akiket nem érdekelnek a törvények. Az előző - belsőleg meglehetősen sikeresnek ítélt - bejegyzés Blogolnigáz segítő szándékáról alapvetően azért született, mert nagyvonalúan kezelte az általa belinkelt anywhere.fm pár apró feltételét - azaz, hogy a feltöltött zene jogai az övé kell, hogy legyenek.
Mi őt is kedveljük annyira, hogy meg akarjuk óvni szegény Jammie sorsától :)

14 komment

Címkék: letöltés torrent legal egyszerűen dc

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr55251487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bit Rot 2007.12.04. 00:18:48

www.legalsounds.com/
$0.09 (kb. 15 Forint) egy zeneszám. Szerintem ennél nehéz jobbat mondani!
És a jelek szerint legális is: befizetik a megfelelő részt a közös jogkezelőnek.

Bit Rot 2007.12.04. 00:21:26

A cikkben ezt is írják:
"A kiadók képviselője elmondta, hogy ez még csak a kezdet, hiszen összesen körülbelül 26 ezer esetben kérték eljárás indítását a szerzői jogi törvény megsértése miatt"

Ami jó hír, hiszen ilyen tempóval soká lesz, mire a végére érnek a 40-80 millió embernek, aki illegálisan megoszt.

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.12.04. 00:56:47

0 a 0,09 ellenében :)

Remélem versenyképes. Nekünk más a koncepciónk, mint az allofmp3 vagy a legalsounds oldalaknak, mindemellett respektáljuk az üzletüket.


Nyilván nagy esély van megúszni egy fájlmegosztást az usaban is, de nagyon fájhat, ha éppen minket talál meg justitia. :(

blogolnigaz 2007.12.04. 10:47:14

tetszik ahogy le butaparasztoztad az oldal leendobeli kozonseget. :)

nemtom hol elsz te, de elitnek aposztrofalni azokat akik manapsag p2p rendszereket hasznalnak, a legnagyobb faszsag amit eddig itt olvastam :D

az anywhere.fmet pedig a reklamnelkuli oldalmukodtetes peldajakent hoztam fel missparker keresere, persze nem lepett meg hogy ismet felreertelmezted a dolgot. :)

a postok sikeresseget meg gondolom abban meritek, hogy hany kommentet general, ezaltal biztositva minel tobb idot a blog.hu fooldalan. :)
na, en mar csak ezert se kommentelek ide tul gyakran mostansag ;)

vaze 2007.12.04. 17:38:18

░░░░░░░░░░░░░
░▓░░░▓▓▓░▓░░░
░▓░░░▓░▓░▓░░░
░▓▓▓░▓▓▓░▓▓▓░
░░░░░░░░░░░░░

missparker · http://www.wondeer.com 2007.12.05. 12:58:12

Nem butaparasztozott le senkit, sem szó szerint, sem a sorok közt.

Tény, hogy van egy olyan felhasználói csoport, aki a pl. myvipen levelez, mert bonyolultnak tartja a levelezőket, és az osztálytársaitól pénzért veszi a letöltött, CD-re felírt mp3-akat, mert ő maga bonyolultnak tartja a letöltést. Szerintünk nekik is jár legális zene ingyen, ez van leírva a postban.

Anywhere.fm: Valóban nincs rajta reklám, ellenben nem is ad ingyen semmit. A működésük alapja az, hogy minden jogi felelősséget a felhasználóra hárítanak. Fenti postban benne van, milyen drága tud lenni az ilyen "ingyenesség".
Egy pénzügyi befektetői csoport hozta létre a céget. Bevételük akkor van, ha a látogató megveszi a zenét pl. az Amazonon. Tehát ingyen legális zenét nem ad.
A jutalékkal mi is számolunk, de mögöttünk nem áll pénzügyi befektető (ne is álljon :), így mi nem vállalhatjuk fel azt a kockázatot, amit ők igen (a jutalékbevétel tervezhetetlensége).

blogolnigaz 2007.12.05. 14:25:09

dehogynem csinalta, es te meg folytattad :P
szamold csak ossze a pejorativ jelzoket, amikkel illetettek szegenyeket. :)

tenyleg van ilyen reteg, de manapsag mar semmikeppen nem ok alkotjak a tobbseget. plane a tizeneves korosztalyban, akik a legfobb zenefogyasztok, es igy a ti megcelzott kozonsegetek is. :)

anywhere.fm: unom mar ezt. kerted hogy mutassak ingyenes reklam nelkuli szolgaltatast, mas szurofeltetel nem volt. :)

>Valóban nincs rajta reklám, ellenben nem is ad
>ingyen semmit.

hat ti sem adtok... :)
jelenlegi felallas szerint ugye reklamert adnatok valamit, de mivel ilyen szolgaltasok mar vannak, ezert a nagy durranas ugy tunik meg mindig varat magara.

>A jutalékkal mi is számolunk, de ... blabla

milyen jutalekkal szamoltok, ha "ingyen" adjatok a zenet? :)

missparker · http://www.wondeer.com 2007.12.05. 15:59:39

Pejoratív? :O Egyet sem találok.

Kiszúrtátok a screenshoton régebben, hogy vannak ott pl. amazon.com és társai logoi. Azok arra vannak, hogyha vki letöltött egy számot, de akarja pl. a koncertet DVD-n, és fizetne is érte, megvehesse. Nyilván arra nem számítok, hogy ebből hatalmas bevétel generálódik, még akkor sem, ha már sokezer felhasználó lesz. Erre mondom, hogy nem tervezhető bevétel.

Ez mind nem írja felül azon állításunkat, hogy neked 0 Ft-ba fog kerülni a legális zenék letöltése nálunk. Az, hogy csak reklámért adunk vmit, azért nem igaz, mert pl. nem szemétkedünk azzal, hogy betesszük a zene elé a 10 másodperc reklámdumát, amit vághatsz le letöltés után (nem t'om, már melyik csinálja ezt, talán a spiralfrog). Ha meg letiltod a reklámot, akkor le lesz tiltva. Ettől még letölthetsz. De őszitén google adwords típusú szöveges reklámokat minek tiltanál? Még én sem teszem, lusta vagyok :)

Anywhere-ék az éppen hallgatott számot megvetetnék veled az amazonnál, abból lesz nekik jutalék (mellékszál, hogyha nem veszed meg, akkor is kap egy kis pénzt, mert tőle kattintottál át). SZVSZ, az a zenész, akit kitesznek a főoldalra, kap még egy kis royaltyt, ez egy költségeleme az anywhere-nek. De ez utóbbi csak tipp.

atleta · http://www.atleta.hu 2007.12.05. 22:40:32

> Az előző - belsőleg meglehetősen sikeresnek ítélt -
> bejegyzés Blogolnigáz segítő szándékáról

Ezekszerint blogolnigaznak igaza volt, hogy valojaban szandekosan viselkedtek provokalo (es ) modon, hogy minel tobb hozzaszolast generaljatok. Szanalmas es gyomorforgato. (Hozzateszem vissza fog utni, csak to meg nem ertitek.)

blogolnigaz 2007.12.06. 00:37:01

hat igen, az lenne a legcelszerubb ha minden aktiv kommentelo visszafogna magat, es mondjuk max heti 1 kommentben rendezne le a dolgokat, barmilyen nehez is megallni. :) igy aztan a kedves blogirok folyamatos postolgatasra kenyszerulnek, ha a blogot szem elott akarjak tartani.

aki egyetert velem, az nem reagal erre semmit ;P

missparker · http://www.wondeer.com 2007.12.06. 08:16:27

Nem értek egyet veled, tehát muszáj lesz reagálnom :)

Atléta, nincs szándékos provokáció, csak ti láttok azt benne. Pl. nem írtunk pejoratív jelzőket senkire, ti mégis azt állítjátok.

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.12.06. 09:31:45

Hiányozni fogsz kedves blogolnigáz :((

BTW. hol is vannak azok a pejoratív jelzők?

kisnagy 2008.10.18. 21:21:51

LOL!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása