Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Mi már tesztelünk

2008.01.04. 23:50 Twodotzero

Az alapfunkciók mennek, a legdurvább bugok lassan eltünedeznek. Ha már odaadható az oldal másoknak is, akkor jöhetnek az alfatesztelők, akik remélem jóindulattal szedik szét a site-ot.

Ezt követően nyitjuk meg az oldalt lassacskán a közönségnek. Hamarosan elmondjuk, hogyan is működik, hogy lehet zenét adni ingyen.



19 komment · 2 trackback

Címkék: teszt beta fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr48285235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: // webb // 2008.01.08. 02:53:42

Wondeer: Closed-Beta / egy zene site ami nincs A Webisztán 2007.09.25. írásában Zeneszájt vagy humbug akadtam rá a nagy jővőtól fűtött webkettőpontnullás magyar zenei portál próbálkozásra a Wondeer -re. A Webisztán is megmondta: "Hogyan lehetséges a szerz…

Trackback: // webb // 2008.01.08. 02:53:01

Wondeer: Closed-Beta / egy zene site ami nincs A Webisztán 2007.09.25. írásában Zeneszájt vagy humbug akadtam rá a nagy jővőtól fűtött webkettőpontnullás magyar zenei portál próbálkozásra a Wondeer -re. A Webisztán is megmondta: "Hogyan lehetséges a szerz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogolnigaz 2008.01.06. 17:51:24

na puff, csinaltok egy mp3 crawlert.
hat ilyenbol is van mar jonehany.
pl a www.seeqpod.com/music/ ami szolgaltatasaival alapbol tulmutat azon, amit ti csak igergettek, es meg csak reklamokat se tol az ember kepebe :)
alaposan le vagytok maradva, hogy akartok igy forradalmat csinalni, es foleg mivel? ;P

megneztem amit eddig osszehoztatok, ami laccik, az lassu, es bugos.
ja es iframeket hasznalni 2008ban? ;)
igy mar ertheto a legutobbi ketsegbeesett allashirdetesetek. :P

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.06. 21:50:46

blogolnigaz: na eddig birtad? :) Nem mp3 crawler, de ez a felhasznalo szempontjabol lenyegtelen (majd elmondjak). Az a lassu bugos cucc az mar erdekesebb :). Pl. szar a lejatszo, elore-hatra ugral a ronda piros gomboc, menet kozben folyamatosan novekszik a szam kijelzett hossza, amig le nem tolti az egeszet. (Ki az a ? aki ilyen kodot kiad a kezebol?) Az elso szam utan elakadt. Ronda (made in 1997), persze ez csak szubjektiv, nyilvan mindenki masnak tesztik ez a bena szinosszeallitas, ami kicsit sem illik a mai trendekbe.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.06. 21:52:32

A foolalon jobb felul levo 3 linkbol egyiok sem mukodik. Pl.: www.wondeer.com/MasterPage/ . Ez azt jelenti, hogy _ki sem probaltatok_ mielott kiraktatok. Gratula. Beta. Aha.

missparker 2008.01.07. 09:13:35

Blogolnigaz: nem crawler, de majd mondjuk, hogy mi
Atléta: A lejátszó tényleg bugos, észrevettük, javítása folyamatban. Nem béta, alfa :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.08. 10:10:48

Biztos masik site-ot nezunk. En ezt lattam: www.wondeer.com/ es ide bizony az van irva, hogy beta. Most vagy valamelyikunk nem tud olvasni, vagy hulyenek nezi a masikat. Az ismert hibakat ezen kivul illik publikalni, hogy ne bosszankodjanak/jelentgessenek feleslegesen a joindulatu juzerek. (Engem mar nem kell odaszamolni, csak demonstralom a toketlensegeteket.)

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2008.01.08. 10:55:53

Én meg nem lettem meghívva a tesztre, bár leadtam a címem. Mondjuk az a része, ami elérhető, az tényleg lassú.

missparker 2008.01.08. 21:14:57

Atléta, lesz értesítés az ismert hibákról, meg a folyamatos javításokról is. Azért az van ráírva, hogy béta, mert csak emiatt nem csináltunk volna még egy designt (ez HR gazdálkodás, nem lustaság).

Meister, ne aggódj, az alfatesztereknek kész verzió majd 11-én lesz terveink szerint. Most csak mi tesztelünk belül, de ez sajnos valóban félreérthető a postban. Mindenkinek írtam, hogy bekerült-e vagy sem, neked is.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.09. 10:32:50

Milyen szinu megegy designt? A Closed Beta-t kellett volna atirni (Pre)Alpha-ra. (BTW a kotojel felesleges.) Kiszamoljam, hogy ez hany billentyu leutes? (Ha nem a megfelelo sw-eket hasznaljatok, vagy mar nincs meg a szerkesztheto valtozat, az csak a dilettantizmusotokrol arulkodik.)

De ez aprosag - a mondatod onmagaban tobb ratok jellemzo benasagot takar. Egy, nem irunk at valamit csak a juzerek vagy jobb informalas kedveert. Ketto, Closed Beta utan megyunk (pre)alfaba. en.wikipedia.org/wiki/Software_release_life_cycle Mindezt annak ellenere, hogy vagy 5 kommmentelo elmagyarazta nekunk ezt 3 honappal ezelott.

> ez HR gazdálkodás, nem lustaság

Miota dolga a HRnek a projekt utemezes es priorizalas?

Marcell. 2008.01.09. 15:57:49

"ez HR gazdálkodás, nem lustaság" - ne nevettessetek. Több idő megy el a magyarázkodásra, mint javítani.

Ilyenkor kell azt mondani, hogy "Valóban, elb_sztuk. Köszi, hogy szóltatok, javítjuk." és át kell írni azt a 2 szót, talán nem csúsztok ki a (nemlétező) ütemtervből. :D

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2008.01.09. 18:41:25

Azt honnan lehet tudni, hogy éppen melyik zeneszámot játssza?

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.01.10. 12:53:36

Meister: A letjátszón látható az aktuálisan lejátszott zene.

missparker 2008.01.10. 12:56:51

iFrame: a miniplayer miatt kellett, nem találtak más megoldást.

blogolnigaz 2008.01.11. 04:19:38

atleta:
>na eddig birtad? :)

naja, mert valtozasokat tapasztaltam az oldalon, de ezutan se viszem tulzasba, probalom tartani a beigert max heti 1 kommentet ;)

>Nem mp3 crawler

a kereso talalatai alapjan nekem annak tunt, de akkor kivancsian varom, hogy minek nevezik. de leginkabb meg mindig az erdekel, hogy a seeqpodhoz es tarsaihoz kepest lenne-e barmifele elonye az oldalnak. egyelore nem ugy tunik. :)

mellesleg a dizajn szerintem is szar, de hat izlesek es pofonok ugye.

Monda László:
>A letjátszón látható az aktuálisan lejátszott zene.

biztos vagy te ebben? :)

missparker:
>iFrame: a miniplayer miatt kellett, nem találtak más megoldást.

talan nem dilettansokat kene alkalmazni, csak hat ugye azok penzt is kernek a munkajukert. :)

igy persze az is ertheto, hogy napokig kellett noszogatnod kiskovacspistit, hogy vegre leradirozza a closed beta feliratot a dizajnrol :)

missparker 2008.01.11. 08:19:16

blogolnigaz: az iframe-t használ a Gmail is a chatablakhoz. Nekünk is bevált.

A lejátszóban jön végre a szám címe. ML nem volt biztos benne :)

"napokig kellett noszogatnod kiskovacspistit"
Minden tiszteletem a fejlesztőinké, de ez bizony így volt. Hitted volna, hogy valaha egyetértünk? :)

blogolnigaz 2008.01.11. 11:36:00

ajjaj, tullepem a limitet :D

missparker:
>az iframe-t használ a Gmail is a chatablakhoz. Nekünk is bevált.

hah, nagyanyad pedig teknoben mosta a ruhakat az udvaron, a cserepes kezevel, gondolom neked is bevalna, legalabb kevesebb energiad maradna itt okoskodni. ;P

egyebkent technikailag a gmailnel sem indokolja semmi az iframek hasznalatat, viszont van 2 alapveto kulonbseg:
a gmailnel iframekkel csak beloginolas utan talalkozhatunk, igy nem fogja egy kulso kereso sem beindexelni a tartalmukat (vagy ha igen, az regen rossz :)).
a masik, hogy ok megtehetik hogy szarnak az egeszbe, mivel eleg biztos a poziciojuk. :)

web2esnek csufoljatok az oldalt, es kozben multszazadi technologiakat alkalmaztok, hol marad ilyenkor az innovativ, lazado lelkulet, amit folyton hangoztattok? :P

>A lejátszóban jön végre a szám címe. ML nem volt biztos benne :)
alig varom.
akkor minek szol bele? ;P

>Hitted volna, hogy valaha egyetértünk? :)

persze, elkerulhetetlen volt. egyszer majd azt is belatod, hogy a wondeer melletti kardoskodassal toltott ido ertelmetlen volt. :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.12. 03:33:17

bg>>igy persze az is ertheto, hogy napokig kellett
bg>>noszogatnod kiskovacspistit, hogy vegre leradirozza a
bg>>closed beta feliratot a dizajnrol :)
mp>Minden tiszteletem a fejlesztőinké, de ez bizony így
mp>volt. Hitted volna, hogy valaha egyetértünk? :)

Latod ez az, ami hihetetlenul taszito (es amator) a komminikaciodban - es mivel te vagy itt a szolgaltatas arca, ezert az egesz bandaban. Kapsz egy felhasznaloi eszrevetelt, erre elmagyarazod, hogy hulye a bejelento (adott esetben ugye en), hulyenek nezel a magyarazkodassal, hogy miert nem lehet azt megcsinalni, amire honapokkal azelott _elore_ figyelmeztettunk, aztan megis megcsinalod. Esetleg meg a munkat tenylegesen elvezgo egyent is cseszegeted, ezt nem tudom, de utana _ra_ teszel megjegyzest. Hihetetlen, komolyan. Onmagad parodiaja vagy. Pont ugy viselkedsz, mint egy matavos (igen, nem T-Com-os) vagy egy UPCs, stb. ugyfelszolgalatos vagy inkabb mint annak a kozepszinten dolgozgato managere (tudod, akit azutan kapcsolnak, hogy kered a fonokot). Nesze neked vebketto.

missparker 2008.01.12. 10:01:14

atléta: ebből most pont semmit nem értek.
A closed beta felirat levétele nem kapott akkora fontosságot, mint mondjuk a player javításai. Valóban többször kértem a megfelelő embert a jaításra, de mivel működést sokban nem befolyásolta, és most az volt a legfontosabb, hogy minden működő állapotba kerüljön. Nem tudtuk, lesz-e idő rá. Mivel volt, megcsináltuk.
Ha ez szerinted hülyeség, hát legyen.

cssprojekt 2008.01.12. 11:23:48

az iframe-t töbek között a history-hoz használja a gmail...

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.12. 20:25:23

Mit nem ertesz mar megint? Leirtam magyarul. Olvasd vissza a sajat irasaidat, ha engem nem ertesz. En szoltam, hogy szarok a linkek a fooldalon (amugy szivesen), es szovatettem, hogy ez eleg messze all a beta fazistol, ami a fooldalon szerepel. Eddig tudsz kovetni? Ugye igazat mondok? Aztan te helyretettel, hogy nem beta, hanem alfa. Ugye meg ez is megy? (Bocs, de a makacs hibakat a programban is igy keresi az ember. Lepesrol lepesre megnezi, hogy vajon az megy-e at a gepnek, ami a szandeka volt neki.)

Aztan szovatettem, hogy akkor talan le kene venni a beta feliratot, es nem hulyiteni a felhasznalokat. Ez meg mindig ertheto? Aztan te elmagyaraztad nekem, hogy miert NEM teszitek meg. Erre en valaszoltam, hogy az BS, de az mar mindegy. Talan meg ez is megy? Majd ezutan 3 nappal szovateszed, hogy lassan dolgozott az alhangya, aki vegul levette a beta feliratot. Na most ha ugy kulon a lepesek megvabbak, akkor megprobalhatnad osszerakni, hogy ez miert gaz. Segitsegkent ott van Marcell hozzaszolasa, aki szinten felhivta ra a figyelmed, hogy nagyszajuskodas helyett talan inkabb meg kene koszonni, ha felhivjak a figyelmeteket egy hibara. Amugy o tudja, hogy hogy kell ezt - ok mar osszeraktak es uzemeltetnek egy webes szolgaltatast, veletek ellentetben. Erdemes megnezni a blogjukat - mar ajanlottam egyszer. Ott valahogy nincsenek bunko beszologatos latogatok. Es talan nem a latogatok masok.

Egy szegyen ez az egesz, es en boritekolom, hogy nagyreszt te tehetsz errol, mint hivatalos arc. PRos. A Monda Laci meg a tobbiek lehet, hogy siman odavetnenek egy koszit, ha szolsz nekik, hogy a nyitooldalatokon a semmibe vezetnek a linkek. Ha meg mindig nem erted, az nem rolam szol, hanem rolad. Ha nem hiszed, vegezz egy gyors tesztet. Vajon hany kommentelo ertette meg _eslore_ amit mondani akartan.
süti beállítások módosítása