Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Készen vagyunk!!!

2008.01.12. 01:07 missparker

Legalábbis az alfatesztre szánt oldallal. Most kb. két hét beszélgetés, javítás következik, majd redesign, és éles indulás (continuous beta :)).

A titok sem titok többé. Akik NDA-t írtak alá, ezennel az is érvényét vesztette.

35 komment

Címkék: web2.0 web2 webkettő webfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr18294165

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Simon Benjamin 2008.01.18. 17:14:02

[...]align="right"> blog.hu na szerencse megvan a komment:[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.12. 20:29:15

En elmondanam, de nekem is van NDAm, es nem bizom ebben a bandaban meg a missparker altal idevetett felmondatban.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.12. 20:30:26

Amugy is mekkora kommunikacios csoda ez mar megint: nem titok a titok, csak epp nem mondom el, hogy mi az. Kesz rohely.

missparker 2008.01.13. 08:42:29

Ennek sajnos most nagyon egyszerű oka van: Twodotzero lázas beteg, napok óta ágyban van. Én meg nem ékeskednék idegen tollakkal, így inkább megvárom, amíg felépül és ír egy szép postot.

De pl. tudja az összes alfateszter is, és ők már nem is írtak alá NDA-t.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2008.01.15. 12:56:23

Én teszteltem, de annyi bug volt benne, hogy most legalább két hét fejlesztési időt hagyok nektek, mert ez pontosan 0 amit eddig csináltatok.
Én ilyennel még alfa tesztre sem álltam volna ki, ez max egy demózásra jó valami, ezt most kell még elkezdeni fejleszteni. (Bár lehet, hogy a "motor" már jól működik, azt nem tudom, mert nincs lelkierőm még egyszer visszamenni a site-re azután, hogy 4 kattintással vagy ugyanennyi hibát találtam.)

Ja, beizzíthattatok volna valami hibakövető rendszert, akkor biztos nem vesznek el a hibák, s ha continous beta lesz, akkor folyton lesz mit követni, ilyen szintű programozói tudás mellett.
(Egyébként én is fejlesztő vagyok, de már rég nem dolgoznék a szakmában, ha ilyen szinvonalú kódot ki mernék adni a kezem közül, akár csak tesztelésre is. Ezen látszik, hogy még a programozó sem kattintotta egyetlen-egyszer sem végig. Az meg egyértelmű, hogy tesztelőtök nem volt.

Olvasnivaló:
putabout.spaces.live.com/blog/cns!4360CC5CB6335B91!926.entry

missparker 2008.01.15. 15:38:45

Szia Meister,

Sajnos innentől kevés a hatásköröm, én kb. két hónapra számítottam, úgyhogy ha te két hétnek látod, már jobban érzem magam.

Hibakövető rendszerünk van, jól meg is szaporodtak a tikettek benne.

csimpilimpi 2008.01.15. 23:35:54

hat en most megneztem vegre a hires-neves oldalt, az lenne a kerdesem h vajon eszrevette-e a szinten hires-neves hibakovetorencer, h perpill ha le akarok jaccani vmit akk kapok egy vmi nem stimmel, ajax error szoveget, ami sztem eleg gaz, tobb okbol is: 1. ez sztem eleg orbitalis hiba ahhoz, h meg tesztre se lehessen megnyitni az oldalt, amig ki nem javitjatok. egyaltalan nem gaz, ha kiirjatok: hibajavitas van sorry, de persze annyi igergetes mar tesztelunk, meg mar kesz vunk felkialtas utan tevettem, megiscsak gaz. 2. ez vajon feltunt-e mar nektek, ugyanis mar 3 napja kint van ez a bejegyzes, tehat h keszen vtok. igaz, keszen vtok, de az agyilag retardaltsag teruleten. mar bocs ha durva vok, de okulvan az eddigi reakcioidbol a kommentekre, ugy erzem nekem sem kell ertelmesebbnek neznem titeket es teged, mint te a kommenteloket 3. ha mar az alapszolgaltatast, a zenek lejaccasat sem tudjatok megoldani, mit vartok ti ettol az egesztol? nem egy ember jott mar ra, h nem nott fel a feladatahoz es oldalgott el. sztem senki sem haragudna ratok ezert, bar lehet h a napi szorakozast elveszitek toluk. 4. ezt kivetelesen a szellemessegetek szamlajara irom, h piros betukkel ki van irva, csak firefoxal muxik, de igazabol meg azzal sem. amugymeg en ugy erzem, h ha mar egy viszonylag komoly oldalt akartok csinalni, akk mondjuk lehetne ugyelni olyan dolgokra, h pl ismerje mar fel a bongeszoket es a firefoxban ne viritson h firefoxal megy, mert ez igy egy kisiskolas honlapjan meg turheto, de a google v a yahoo nem hiszem h igy megvenne ketmilliard dollarert ezt a "honlapot" vh meg idezojel nelkul nem merem igy nevezni. de meg 5ert sem.
de h ne csak a lejaccas hianyat szapuljam, megjegyzem, a dizajn is eleg gagyeszra sikerult, pedig ha mar a program se muxik, legalabb az lenne utos. az a loading ott az elejen, na az mar talan egy 3. gimis honlapjan jol mutathat, aminek a tartalma a haverok kepeit tartalmazza. en megertem, h meg teszteles szintjen vtok, de nem gondoljatok, h ahhoz egy kicsit tobb szolgaltatas kene, ami muxik is, es esetleg egy meg teljesen nem ki alakult, de iranyt mutato kulso is kene a dolognak? ez azt hiszem egy elvarhato szint lenne, foleg, h az elso blogbejegyzes mar szeptemberben kikerult. ha elfogattok egy joszivu tanacsot: adjatok fel.

Kaján Webrogramozó 2008.01.16. 00:42:20

"Az oldal jelenleg csak Firefox böngészővel müködik.Elnézést a kellemetlenségért!"

omfg és ebből akartok 2 milliárd dollárt?
1. Az ha egy weblap csak egyféle böngészőn megy, azt jelenti, hogy a kód sz*r. Tökmindegy melyiken megy, melyiken nem, hozzáértő eleve, rutinból csak azokat a technikákat használja ami szabványos, és minden tudja. És olyan kifogás nincs, hogy a user vagy a böngészője a hülye. Ha a usernek nem tetszik, ott hagyja az egészet, ez egy ilyen biznisz.
2. Nah most az előbbi mondat összevetve azzal, hogy eredetileg a p2phez nem értő "széles tömegnek" szántátok, azt sugallja, hogy még azzal se vagytok tisztában, hogy jellemzően kik használnak firefoxot, és kik IEt. (a többiek gondolom nem számítanak, ezért hittem azt először Opera alól próbálva, hogy az oldal annyira zárt, hogy nyitólapja sincs :D )

Marcell. 2008.01.16. 22:29:31

Ma voltam a barátnőmnél és a huga zenét akar gyorsan letölteni a netről, DC vagy torrent nélkül, legálisan, de fizetni nem akar érte. Úgyh örülnék, ha sietnétek, különben A ZSÓFITÓL fog mp3-akat kérni!!! :D

Ja, azt sem tudja, mit akar letölteni, úgyhogy MINDEN legyen meg nálatok, különben nem klikkel rátok.

blogolnigaz 2008.01.17. 04:04:48

:DDD kesz kabare :)

amugy valamelyik alfateszter mostmar igazan elarulhatna a nagy titkot, mert mar kilyukad az oldalam a kivancsisagtol.

allitolag valamifele netradio-aggregator/recorder all a dolog mogott (anno voltak ilyen iranyu talalgatasok is, de azok is haritva lettek).

mindenesetre akkor most jojjon a tolem megszokott "de ilyenbol is van mar jopar, hol marad a forradalom? ;P" resz, peldalinkkel.

www.chilirec.com/
reklam nelkuli, gyors es valoban legalis szolgaltatas.

missparker 2008.01.17. 08:25:27

blogolnigaz, megírtam neked emilben.

blogolnigaz 2008.01.17. 15:37:27

missparker:
koszi, megkaptam.
ezekszerint nem tevedtem sokat, mert amit ott leirtal az szinte teljesen megegyezik a chilirec.com mukodesi elvevel.
remelem mostmar lassan kepesek lesztek beismerni, hogy nem talaltatok fel a spanyolviaszt. :)

irok majd mailt en is, mert egy apro reszletet, ami akar lehet jogi buktato is, nem tisztaztal a leveledben. :)

missparker 2008.01.17. 18:44:43

chilirec-ék jogilag nem fedezték le magukat rendesen. Mi igen.

Benjamin · http://benjamin.hu/ 2008.01.17. 19:20:14

webkettopontnulla.blog.hu/2007/09/26/kozkivanatra_4

Engem az Amazon EC 2-vel kapcsolatos dolgok erdekelnenek akar szemelyesen is ha van ra lehetoseg, vagy szivesen olvasnek rola egy bejegyzest esetleg az illetekes fejlesztonek / fejlesztoknek lenne par kerdesem ha lehet emailben.

László Monda · http://monda.hu 2008.01.18. 01:39:18

Szia Benjamin!

Inkább publikusan válaszolnék a blogban az EC2-vel kapcsolatos kéréseidre, mert szeretem közkinccsé tenni a hasznos információt.

Az email-edet nem illesztem be ide, mert nem tudom, hogy mennyire bizalmasak a benne foglalt információk a tervezett projektedről, de azt hiszem azzal nem árulok el nagy titkot, hogy egy PHP-MySQL alapú szájtot akarsz felhúzni EC2-re építve.

Az EC2 egy Xen alapú virtualizációs környezet, amit az Amazon számítóközpontja futtat. A Xen egy Unix alapú virtualizációs technológia, EC2-re építve pedig 2.6-os Linux kernelre épülő disztribúciókat tudsz használni.

Az AMI (Amazon Machine Image) gyakorlatilag a virtuális gép fáljrendszere lementve, amivel fel tudod boot-olni a kívánt virtuális gépeidet. EC2 fölött a fájlrendszer nemperzisztens, azaz a tartalma elveszik kikapcsoláskor, hacsak nem mentesz belőle új AMI-t, ami úgy 20 percet vesz igénybe. Az Amazon S3 szolgáltatásával tudsz adatokat tárolni, amelyek már perzisztensen tároltak.

A fenti Amazon szolgáltatások mind webservice-eken keresztül mennek, amiket parancssori alkalmazások és Firefox add-on-ok segítségével tudsz direkt elérni.

Nem tudom, hogy a fentiek mennyire voltak érthetők számodra, de nekem a fejlesztés mellett sajnos nem lesz időm több mindent leírni itt.

Minden információ megtalálható angolul és elég sok speciális tudásra és tapasztalatra van szükség, ahhoz, hogy egy működőképes szájtot felhúzz, így ezektől függ, hogy mennyi idődbe telik.

Remélem segítettem.

Ha gondolod írhatnál pár szót arról, hogy milyen szolgáltatást tervezel inditani.

blogolnigaz 2008.01.18. 04:11:30

missparker:
>chilirec-ék jogilag nem fedezték le magukat rendesen. Mi igen.

megnezted te azt az oldalt egyaltalan? :)

azok alapjan, amiket mailben irtal, ugy tunik, hogy inkabb nalatok van szar a palacsintaban. :)

na de akkor a beigert mailben folytatom

missparker 2008.01.18. 09:46:37

én meg válaszolnék is a méledre, ha fogadná a mélboxod :)

blogolnigaz 2008.01.18. 10:42:58

ja, baszakszik a freemail... :/
probaljuk azzal, amit most adtam meg cimnek :)

Benjamin · http://benjamin.hu/ 2008.01.18. 17:01:18

László Monda:

Koszonom, ha jol ertem te mar nem eloszor csinalsz ilyent?
Az "AMI" az egy full image az oprendszerrol, php, apache, mysql, stb.-rol?

Jol ertem h. az AMI-ban fut a PHP, DB(ezt akkor nekem kell backupolni? hogy el ne vesszen?) es ha mondjuk uploadol valamit a felhasznalo azt a PHP webservice-en keresztul attolja az S3-ra?

Erdekesen hangzik, jol latszik h. a kornyezetben kell par "elagazas" ami az eles futtatasban maskepp megy mint dev kornyezetben.

Lenne meg egy csomo kerdesem :) de nem akarlak feltartani.

Az egyik projekt egy jatek lenne, a masik pedig egy google maps-et *is* hasznalo startup :) de ennel tobbet nem szeretnek mondani.

Benjamin · http://benjamin.hu/ 2008.01.18. 17:03:21

irtam egy kommentet de elszallt... szuper

László Monda · http://monda.hu 2008.01.19. 00:46:34

Benjamin:

EC2-re először építek, de a Unix adminisztráció nem idegen előttem meg egy rakás programnyelven is van tapasztalatom meg jópár különböző projectben. A szájtomon ezekről többet is találsz.

Az AMI-ban nem fut semmi, csak akkor ha egy virtuális gépet élesztesz fel belőle. Az AMI a fájlrendszer lenyomata.

Az AWS egy különleges környezet, ami skálázhatóság szemponjából bár roppant előnyös, az adminisztráció szempontjából viszont a direkt perzisztencia hiánya mellett és a full webservice-es jellege miatt elég gáz.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.19. 21:09:16

blogolnigaz: ettol a notol te ertelmes valaszt soha nem fogsz kapni. Olyat foleg nem, amiben elismeri, hogy tevedett. Amugytovabbra sem ertem, hogy mi ez a titkolozas. Titoktartas allitolag feloldva, a blogon megsincs publikalva az 'otlet', es meg itt sem irja le senki, csak arrol irogat, hogy e-mailben leirja. (Engem nem furdal semmi, en oktober ota ismerem, csak ugye buzlik ez az egesz.)

Laszlo Monda: latod, ha az elmult honapokban elejtetek mondjuk legalabb hetente egy-egy olyan blogbejegyzest, mint amit most leirtal ide a kommentbe (meg ha nem is volt benne semmi erdemleges info, ami nem talalhato meg 3 perc alatt az EC2-re raguglizva), akkor sokkal jobb lenne a megitelesetek. Na, mondjuk osszesen egy hetet csuszna az atadas. Nem erte volna meg a befektetes? Igy odatoltatok a 'PR'-t meg a blogot egy total dilettans magat marketingesnek mondo embernek, aki raadasul egy cimeres troll.

Marcell. 2008.01.19. 22:32:29

Lehet, hogy nekem van üldözési mániám, de nem vagyok benne biztos, hogy a hölgy neme a valóságban is nő...

missparker 2008.01.20. 11:03:21

Atléta: a blogon azért nincs publikálva, mert Twodotzero beteg, és úgy gondolom, neki kell ezt leírni. Aki megkérdezi, annak megmondom, a publikálást viszont neki hagyom meg, mert ez így fair vele szemben.
Az NDA másodpéldányok is nála vannak pl. a te címeddel is, amint lesz rá érkezésünk, megírjuk mindenkinek a hivatalos jogi érvénytelenítést hozzá.

blogolnigaz 2008.01.20. 20:43:38

atleta:
>ettol a notol te ertelmes valaszt soha nem fogsz kapni.
>Olyat foleg nem, amiben elismeri, hogy tevedett.

en azert meg nem adom fel, emailben mar elismert
bizonyos (bar nyilvanvalo) dolgokat, most a kovetkezo lepes, hogy a blogon a "nyilvanossag" elott is hangot adjon ezeknek. ;)

marcell:
>Lehet, hogy nekem van üldözési mániám, de nem vagyok benne biztos,
>hogy a hölgy neme a valóságban is nő...

bar missparker nem vette fel a kesztyut, (mily meglepo :P) en azert reagalok erre.

hat nemtom, az index foruman jopar eve osztja ezen a nicken az eszt, azert ennyire csak nem jo poen. :)
szoval en biztosra veszem, hogy mp no, bar tenyleg szinte karikaturaszeruen hozza nemenek egyik gyakori fajtajat, a csokonyos, sajat tevedeseit es korlatait beismerni keptelen, bizonyitasi kenyszeres, es -ha minden erve megbukik, beall a sarokba duzzogni- tipust. amivel egyebkent nincs is semmi baj, amig az embernek nem kell egy fedel alatt elnie egy peldannyal ebbol az eresztesbol :P

Benjamin · http://benjamin.hu/ 2008.01.20. 23:48:04

missparker: tudom irtad mar h. Twodotzero "lázas beteg, napok óta ágyban van" (2008.01.13. 08:42:29) de azota tobb mint 1 het eltelt... meg lehet tudni h. mi baja? csak mert ennyi ido alatt azert ki lehet kecmeregni 1-1 atlagos betegsegbol, ha nem is teljesen de annyira h. a gep ele uljon az ember es megirja amit meg kell, nem?

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.21. 00:33:18

> amint lesz rá érkezésünk, megírjuk mindenkinek a
> hivatalos jogi érvénytelenítést hozzá.

Szuperkorrekt, foleg az 'amint lesz ra erkezesunk' resze a dolognak. Meg az, hogy ehhez kepest jopar napja ideboffentetted, hogy akkor mostantol nincs titoktartas. Marmint a hulyeknek, akik bajba akarnak keveredni.

blogolnigaz: Ugyan, lasd az elozo bejegyzesnel a tipikus troll, masik hulyenek nezese esetet, ahol elobb magyarazza, hogy miert nem lehet/kell megcsinalni az adott hiba javitasat (alpha vs beta kiiras bazi nagyban), aztan megcsinaltatja valakivel, akibe utana belerug a hatamogott azzal, hogy lassunak nevezi. Total gerinctelen viselkedes. Az, ha emilben elismeri az igazad egy kerdesben, az nem egy lepes afele, hogy valaha nyilvanosan is megtegye, hanem a szemedbe rohoges.

blogolnigaz 2008.01.21. 09:10:40

atleta:
mindenesetre akkor most fel van adva neki a lecke.
bizonyithatja az ellenkezojet ;P

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2008.01.21. 13:48:38

Na, én nem írtam alá semmit, s mint alfa-tesztelő rám ez vonatkozik:
"Én meg nem ékeskednék idegen tollakkal, így inkább megvárom, amíg felépül és ír egy szép postot.
De pl. tudja az összes alfateszter is, és ők már nem is írtak alá NDA-t."

Ha meg nem, akkor majd törölve leszek. :-)

Szóval a játék lényege, hogy nem keresőt üzemeltetnek, hanem mindenkinek van egy saját tárhelye, amire felvehetsz webes rádiókból zenét, de ezt a felvételt automatikusan csinálja meg neked a site, de éppen emiatt, ha keresel valamit, akkor az nem biztos, hogy hamar meg is lesz, de amit egyszer felvettél, azt már bármikor meghallgathatod.
Leírásuk szerint egyszerre több ezer webes rádióadót figyelnek.

Teddy Bear 2008.01.21. 14:15:45

"Szóval a játék lényege, hogy nem keresőt üzemeltetnek, hanem mindenkinek van egy saját tárhelye, amire felvehetsz webes rádiókból zenét, de ezt a felvételt automatikusan csinálja meg neked a site, de éppen emiatt, ha keresel valamit, akkor az nem biztos, hogy hamar meg is lesz, de amit egyszer felvettél, azt már bármikor meghallgathatod."

Ebben mi az újdonság?

Benjamin · http://benjamin.hu/ 2008.01.21. 21:06:44

Teddy Bear: elvileg a "jogi" vedettseg, legalitas?

Karma · http://karma.blog.hu 2008.01.21. 23:28:20

MP tényleg nő. Komolyan :)

blogolnigaz 2008.01.22. 00:17:49

benjamin:
a jogi vedettseg a modszerbol adodik, amit hasznalnak, es mivel nem ok voltak ebben az elsok, ezert ez nem nevezheto ujdonsagnak :)

atleta:
ugy tunik igazad volt, kint az uj post, es sehol sincs nyoma beismeresnek, missparker igerete ellenere :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.22. 14:30:57

blogolnigaz: nekem mindig igazam van, mint missparkernek ;-))))

blogolnigaz 2008.01.22. 15:42:20

jo, hat en meg csak egy 13 eves naiv csajszi vok, remelem idovel, en is elerem ezt a szintet :P :D

mondjuk 1 ido utan eleg nyomaszto lehet... nem? :/

:DD
süti beállítások módosítása