Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Elindultunk

2008.04.12. 06:00 Twodotzero

Az alapdolgok stabilnak tűnnek, működik a wondeer.com lehet felvenni, keresni, lejátszani, menteni a gépedre. Más még nincs, idővel majd lesz, vannak még ötleteink :)

Ma éjjel kiküldtük a meghívókat az előregisztrált felhasználóknak. A levélben kapott linkre kattintva regisztrálhatsz, és azonnal elkezdhetsz keresni, zenéket felvenni.
Ha annakidején beírtad az emailed az előregisztrációs oldalra, de nem kaptál meghívót, (és a SPAM-ban sem találod), akkor az múltkori szerverhalál következménye, ugyanis ez az adatbázis részben megsemmisült.
Ha úgy gondolod, hogy kellett volna meghívót kapnod, de nem kaptál, írj egy mélt az invite@wondeer.com emailcímre, és másnap megkapod.

A népszerűbb, gyakran játszott számok egy napon belül érkeznek, a ritkábban játszottakra várni kell.
A számokat lejátszani egyelőre csak a kicsi, csúnya lejátszó-felületen belüli kattintgatással lehet, de hamarosan kényelmesebbé válik majd a dolog.

Jó használatot.

TZ

19 komment

Címkék: zene start webfejlesztés fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr65421780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felix · http://abctarget.hu 2008.04.14. 11:13:19

Sziasztok,
Jópofa, ígéretes az oldal.
Valószínű én vagyok picit türelmetlen, de mennyit kll várni, míg a kívánságlistán lévő zeneszám átkerül a Zenéim listába?
Kb 20 perce várok, de semmi. :(
A doksiban sem találtam utalást erre. Lehet érdemes volna egy kvázi GYIK-ot írni. :)

hajrá-hajrá Szabó néni! ;)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.04.14. 13:32:18

Felix: write only? :) "A népszerűbb, gyakran játszott számok egy napon belül érkeznek, a ritkábban játszottakra várni kell."

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.04.14. 16:36:16

Szia Félix,


Az ingyenesség ára a türelem. No meg a reklámok.


Akkor tudja a felvevőd felvenni a kívánt számot, ha valamelyik általunk figyelt rádió játssza. Egyelőre 100 rádiót hallgatunk, de ahogy nő a felhasználók száma, úgy adunk hozzá majd egyre több rádiót, és ettől nagy eséllyel hamarabb jönnek majd le a kért zenék.

Igyekszünk olyan funkciókat fejleszteni, amik megjóslják, hogy mikorra várható egy adott szám felvétele, illetve jelzik hogy már megkaptad :)

p3d3str1an 2008.04.14. 16:38:36

Twodotzero, a Petőfi nincs benne a figyelt rádiókban? Ott van elég egzotikum (igen, én is onnan ismert számokra kerestem most rá, és nemvolt :) )

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.04.15. 02:15:49

A Petőfivel két gond van:

Az egyik, hogy 80 kb/s a sávszélessége, ami elég gyenge minőség.
A nagyobb baj az, hogy nem küldi el a számmal a hozzá tartozó igazi metaadatokat. Ez jön helyette: "MR2-Petofi Radio (mp3)" így viszont nem tudnál a keresőben a számra keresni.

Ezért nincs benne a figyelt rádiók listájában.

p3d3str1an 2008.04.16. 11:25:26

80 kbit is több mint a semmi... nálam egyébként az itunes kiírja a számcímet-előadót, az nem jó nektek?

pete 2008.04.16. 19:12:07

"Vazh, nem csak tesztereke a vilag! :)"

okes ;)


Szép is - jó is....

Jó volna ha megjegyezné a player a beállított hangerőt mert nehéz volt kimagyaráznom a szomszéd irodában a többieknek a lakodalmas zenegyűjteményem kincseit....

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.04.16. 21:04:03

p3d3str1an:
mi az a 80 kbit? A számcím és az előadó a rádióadásba kódolva jön, és amit a rádió küld egy számmal, azt tudjuk számcímként értelmezni. Sajnos sok rádiónál elgépelik kicsit a címet vagy előadót, így ugyanaz a szám több, kissé különböző címmel is nyilván van tartva nálunk. Vannak ötleteink a javításra, de ez egy elég csúnya feladat lesz.

pete:
:))) ki mit hallgat, ugye :o
írtam róla taskot, ha lehet, megcsináljuk de nem ígérem hogy nagyon gyorsan tudjuk.
A lejátszó amúgy is elég csúnya és nehezen kezelhető, mindenképpen hozzá fogunk nyúlni.

Köszi a biztatást, ránkfért :)

pete 2008.04.16. 22:26:24

Az elgepeleseket fel lehet ismerni, ha pl. ket szamcimet azonosnak vesztek, ha a Hamming-tavolsaguk x-nel kisebb. Max. az usernek nem azt veszi fel amit szeretett volna, aztan legfeljebb letorli, de ha meg lenne valahogy jelolve hogy "ezt-csak-tippeltuk-hatha-ezaz" akkor meg mukodhet is.

Vagy, van a php.net-en van a fuggvenylistaban kereso algoritmus, ami -tapasztalatom szerint- egesz jo relevanciaval dobja ki a neveket ha nincs egzakt match.

Na, hajra Wondeer!

(huzzatok kodolni ;) )

emem 2008.04.21. 19:45:11

Sziasztok!
Két kérdésem/kérésem lenne:
egyik:
Azt meg lehetne-e oldani, hogy a zenék törlésénél a figyelmeztető üzenetben a zeneszám címe is megjelenjen? Mert elég könnyen megeshet, hogy a szegény júzer lazán mellékatt, és rögtön valami mást töröl, mint amit szeretett volna..
másik:
Ha már úgyis belenyúltok a lejátszóba, akkor szvsz nagyon hasznos volna, ha az is fel lenne tüntetve az egyes trackek mellett, hogy melyik milyen hosszú, vannak ugyanis olyan számok, amik csak ilyen egy-másfél perc körüliek, éspedig abból adódóan, hogy kissé 'elvágták' őket a rádióban. Az ilyeneket így egyből könnyebben ki tudná szűrni az ember.
Előre is köszi bármiféle megmoccanást az említett kérdésekben! :)

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.04.21. 22:24:26

Szia emem!

Határozottan hasznos használhatóságot érintő felvetések!

A zenék törlésénél a nadiaspot.com/jquery/confirm/ lap alján található megoldás fog belekerülni a szájtba.

Az új lejátszó csak az aktuális dalt fogja mutatni, a kívánt zene kíválasztása a Zenéim fül alól fog történni. Arrafelé viszont hamarosan megmasszírozom a kódot, hogy a dalok hosszát is mutassa.

Kíváló ötletek, köszi!

emem 2008.04.22. 12:01:10

Köszi a gyors reagálást! :) Azóta még valami felötlött bennem (mondjuk mikor nem..:D) - lesz a jövőben olyan fícsör, hogy e-mailben vagy egyéb módon értesítést kapunk, ha valaki regisztrált az általunk meghívott személyek közül? Nem olyan iszonyú fontos dolog, csak érdekelne.
Egyébként nagyon tetszik, hogy most már el lehet érni a forrásokat is az egyes zenéknél. :)
A konkurenciának meg sztem túrósbatyu, ti csak arra figyeljetek, hogy a lehető legtöbbet hozzátok ki a Wondeerből! Csak így tovább! ;)

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.04.22. 23:45:58

emem

A meghíók rendszerét kell majd tuningolni a közeljövőben, mert a mostani pl az elgépeléseket sem kezeli, így vannak elveszett meghíások is. Gondolkodunk a problémán, jó volt az ötlet a visszajelzésre, beépítjük.

Köszi a biztatást. :) Dolgozunk tovább.

bunk0 2008.04.26. 15:29:29

pár apró észrevétel:
- player valami tragikus (tudom, más is mondta)
- a "Kereséseim - Kívánságlistám - Zenéim" fülek közti váltogatás nem kicsit bugos (beragad, nem tölt be rendesen, inaktív fül, felemás valamik, stb..)
- praktikus lenne ha a keresési találatok közül kiszűrnétek azokat amiket már felvettem, vagy a kívánságlistámon vannak (vagy legalább jelölni őket valahogy, hogy ne akarjam kétszer letölteni őket. tényleg ilyenkor mi van, ha véletlenül kétszer is letöltöm ugyanazt? megjelenik két példányban is?)
- hogy tudok egyszerre több meghívót kiküldeni, vagy újakat kapni?

Balázs 2008.04.28. 10:26:56

Sziasztok!

Mivel nem találtam, gondolom nincsenek ilyen lehetőségek :):
- mikor keresek, akkor egy gombnyomással az összes találatot hozzá tudjam adni zenéimhez.
- lementésnél is legyen lehetőség arra, hogy tömegesen tudjak menteni, ne csak egyesével :). Akár egy gomb-és-ment-mindent elven :)

Egyébként gratulálok az ötlethez, remélem pozitív lesz a végeredmény! :)

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.04.28. 21:15:57

bunk0

A player tényleg ronda, de legalább működik :)
Ki fogjuk cserélni, remélem nemsokára, vannak ötletek, de vannak előtte feladataink még.

Éppen a fülek közti váltások scriptjein dolgoztunk a hétvégén, elvben jobbnak kell lennie.

A duplikált felvétel elkerülése jó ötlet, csináltam róla tikettet, te is látod majd a feladattal való történéseket.
A meghívókról írok egy postot még ma.

Balázs:
Ez is jó ötlet, hasonlóra gondoltunk már, a playlistek születésekor lesz ilyen feature: más látható playlistjét egy mozdulattal tudod majd betenni a sajátjaid közé - természetesen egyelőre zenék nélkül, mert azt neked kell felvenned a jog miatt.
Szerintem az egygombos mentés is kb akkorra érik majd be, mint a playlistek.
Legalább nem kell releasekben meg patchekben gondolkodnunk :))


Köszi a gratulációkat, mi megtesszük a magunkét, használjátok és terjesszétek :)

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.04.28. 22:13:04

bunk0:

- a "Kereséseim - Kívánságlistám - Zenéim" fülek közti váltogatás nem kicsit bugos (beragad, nem tölt be rendesen, inaktív fül, felemás valamik, stb..)

Ha rögtön oldaltöltés után a Zenéimre kattintok, akkor néha egy nem odatartozó szűrőmező megjelenik. Én eddig ennyit vettem észre és ezt most fel is vettem a hibakövető rendszerünkbe.

Ha fülváltással kapcsolatban tapasztaltál valamilyen hibát, akkor a pontos reprodukcióját (hogy pontosan mit csinálsz, hogy előjöjjön) írd le légyszíves.

Feltételezem, hogy ez a hiba nagyobb eséllyel jön elő lassú gép és gyors interakció esetén.

- praktikus lenne ha a keresési találatok közül kiszűrnétek azokat amiket már felvettem, vagy a kívánságlistámon vannak (vagy legalább jelölni őket valahogy, hogy ne akarjam kétszer letölteni őket. tényleg ilyenkor mi van, ha véletlenül kétszer is letöltöm ugyanazt? megjelenik két példányban is?)

A keseréseid alatt az egyes zenéknél jelölve van ha az illető zene fel van véve a kívánságlistába, mert azokat addig nem veheted fel, amíg a kívánságlistába vannak.

Azt nem jelöljük a kereséseid alatt ha az adott zene a Zenéid alatt szerepel, mert az potenciálisan rossz minőségű vagy belebeszélős is lehet és ilyenkor újra fel akarhatod venni úgy, hogy a régit még kapásból nem dobod el.

- mikor keresek, akkor egy gombnyomással az összes találatot hozzá tudjam adni zenéimhez.

Ilyen feture egy jó darabig nem lesz, ha egyáltalán lesz. Ez túl felhasználási eset.

- lementésnél is legyen lehetőség arra, hogy tömegesen tudjak menteni, ne csak egyesével :). Akár egy gomb-és-ment-mindent elven :)

Ennek a megvalósítása túl problémás, valószínűleg nem fogjuk megvalósítani.

Viszont a felületen meg a lejátszón is drámai átalakításokat fogunk végezni az elkövetkezendő hónapokban, amelyeknek a következtében azok fényévekkel használhatóbbak lesznek.

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.04.28. 22:14:30

túl felhasználási eset -> túl *ritka* felhasználási eset, sorry :)
süti beállítások módosítása