Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Új lejátszó

2008.07.18. 17:16 Twodotzero

Vége a vizsgaidőszaknak, és ismét nagy erőkkel tudunk dolgozni. Elkészült az új player, lényegesen kényelmesebb lejátszást tesz lehetővé, ráadásul fel van már készítve a majdani "playlist" funkcióra. Ebből egyelőre annyit láthatsz, hogy bármelyik számra kattintva a "zenéim" fülön, elkezdi annak lejátszását.

A hangerőt a lejátszóban is tudod szabályozni, az adott számon belül pedig bármelyik részre ugorhatsz.

A repdeső kövek, és a zene szünetében a szórakoztatásodra megjelenő hullámok MLaci művei, mint ahogy a player is. A portolással, hogy IE6 alatt is képes legyen lejátszani, Dömi kollégánk küzdött.

 

Egy hibáról már tudunk. A nem szabványosan kódolt mp3-ak lejátszási sebessége lehet gyors vagy lassú. Dolgozunk rajta.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr37574654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2008.07.21. 01:34:07

"A nem szabványosan kódolt mp3-ak lejátszási sebessége lehet gyors vagy lassú"

Ha ti veszitek fel a rádiókból, akkor hogy lesz nem szabványos?

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.07.21. 12:00:48

Az adó nem adja a flash szájíze szerinti formátumban....
MLaci majd megírja a pontos tech problémát.


Amúgy nem mi vesszük fel, hanem a felhasználók saját felvevői (ez csak a pontosítás miatt, hiszen ettől legális)

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.07.21. 12:11:40

Mesiner:

VLaci barátom jól megfogalmazta a problémát. A rádiók által sugárzott stream-eket minden valamirevaló lejátszónak korrekten le kellene játszania, de a Flash virtuális gép nagyon kényes (szar) ilyen tekintetben és csak a bizonyos bitrátával, illetve frekvenciával rendelkező MP3 stream-eket hajlandó korrekt sebességgel lejátszani.

Ezt szopás lesz megoldani és el fog tartani egy ideig, de már megvan a specifikáció és magas priorításu problémaként kezeljük az ügyet.

Marcell. 2008.07.22. 00:15:52

Én úgy tudom ez egy nagyon általános és ismert problémája minden Flash-re épülő mp3 lejátszónak. :(

"If you encounter too fast or too slow playback of MP3 files, it contains variable bitrate encoding or unsupported sample frequencies (eg 48Khz). Please stick to constant bitrate encoding and 11,22,33,44 kHz"

De azért sok sikert! :D

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.07.22. 13:15:16

Marcell:

Valószínűleg VBR MP3-akkal is gond van, de szerintem nem csak azokkal, a probléma ennél bonyolultabb.

Igen, VLaci == Twodotzero, akár egy normális nevet is használhatna a jövőben. ;)

Kösz szépen a bíztatást!

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.07.24. 02:32:27

Azert ha atkodolasra fanyalodtok, akkor szerintem mindenkepp jelezzetek ki, mert jol betesz a minosegnek. Amugy meg eljenek a flash szeru takolmany megoldasok, meg a flesprogramozok ugy altalaban. Sajnos a vilag dolgai mindik a legkisebb ellenallas fele haladnak, ezert aztan eleg gyakran ragadunk bele a lokalis minimumokba. Mert ugye flash-sel szemben javaban ez kicsit sem lenne problema egy pillanatig sem. Barmilyen formatumhoz irhatnal akar sajat lejatszot (ha veletlenul nem talalnal kesz megoldast), es az eszrevetlenul elketyegne egy atlagos procin.

Es midez miert alakult igy? Mert a flash eszrevetlenebbul indul (szerintem csak a java pluginok vannak elkurva, senkit nem erdekelne a betoltodes sebessege, ha nem akasztana meg a browsert 2-3 masodpercre!), meg volt hozza rajzolgato ize, amivel a nemprogramozo flesprogramozok 3 perc alatt tudtak olyan reklam animaciot csinalni, ami aztan 100%-ra kiterheli a legujabb procikat is. Na jo, csak 50, mert jo esetben csak egyszalu :).

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.07.24. 02:35:12

Tenyleg: mi van, ha csinaltok java playert is, es a problemas szamokat azzal jatszatok le? Mondjuk a UI-nak nem is kell javaban lenni, mert mind a flash mint a java tud JS-sel kommunikalni - azon keresztul meg egymassal is. Vagyis csak egy kis oldalbaagyazott elem kell, amit a flash ui bizergal, es talan meg azt is meg lehet csinalni DHTML/js trukkel lazy loadingra, hogy ne akassza meg az oldal betolteset, ha nem kell. (Ebben nem vagyok biztos, hogy minden browser megkajalja, de ki kell tesztelni.) Remelem ertheto voltam :)

Mech Elek 2008.07.25. 12:58:59

Tisztazzunk valamit. Az egyszeri user az elso 5-10 masodperc utan eldonti, hogy akar-e foglalkozni az adott oldallal a tovabbiakban, vagy sem. A chilirecen minden gyorsan, pofonegyszeruen es vilagosan zajlik, baratsagos, atlathato feluleten. Nalatok magyar nyelvu reklamok tengere vigyorog az angol userre, regisztralni nem tud, a felulet ijeszto, ha megis sikerul belepnie akkor lassu, szegenyes kinalatu, bonyolult es bugos feluletet kap. A userek leszarjak a jogi, sot a technikai hatteret is. Nekik esztetikai, tartalmi es hasznalhatosagi igenyeik vannak. Hiaba vagytok buszkek a faszan kidolgozott hatterre, ha minden megtesztek a userek elriasztasaert es csak nehany fanatikus probalkozik nalatok ... bocs a fikazasert de ez van, en is a chilit hasznalom inkabb, feladtam a wondeerrel valo szenvedest. Persze ha jobbak lesztek akkor majd visszamegyek. Minden jot!

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.08.11. 00:11:40

Atléta:

A veszteséges tömörítések közötti transzkódolás valóban nem használ a minőségnek, de nem olyan veszélyes a romlás, minél jobb minőségbe enkódolunk, mint az eredeti dal, annál kevésbé.

Tartok tőle, hogy Java-ban egyrészt lassabb lenne a vizualizáció, másrészt pedig a Java már nem annyira támogatott, mint a Flash és sok user-nek plugin-t kéne installálnia. Egyébként kétségtelenül van igazság azokban, amiket írtál.

A Java - JS - Flash megoldás nagyon érdekesen hangzik. Szerveroldal szempontjából nagy terhet venne le a vállunkról, kliensoldal szemszögből túlbonyolítás. Pro és kontra. Java-t nem szívesen vezetnénk be a kliensoldali függőségek közé, de tényleg érdekes ötlet, köszi a javaslatot.

Mech Elek:

Sosem állítottuk, hogy a Wondeer-nek nicsenek gyermekbetegségei, bár annak ellnére, hogy nulla fejlesztési költségből lett összerakva, már kezd működni.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.08.14. 14:59:52

> kliensoldal szemszögből túlbonyolítás. Pro és

Hat igen, erre szoktak mondani, hogy a megfelelo eszkozt a megfelelo feladatra. Es a flash nem felel meg mp3 lejatszasra :), igy a bonyolitast valojaban az okozza.

> kontra. Java-t nem szívesen vezetnénk be a kliensoldali függőségek közé,

A leirt modszernek az az elonye, hogy az igy csak opcionalis elem, nem valodi fuggoseg. Ha van a juzernek, akkor le tudja jatszani azokat a szamokat, amiket a flash player nem, ha nincs, akkor nem (vagy csak a transzkodolt valtozatot).

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.08.14. 16:39:21

Atleta, ha MLaci legközelebb errefelé jár fizikai valójában, lenne kedved egy sörrel könnyített szakmai konzultációra?

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.08.15. 01:07:01

Atléta:

Szerintem a Flash megfelel az MP3 lejátszásra az alapján, hogy a tipikusan enkódolt MP3-akat gond nélkül lejátssza, de sok esetben valóban szörnyű az eredmény.

A Java használata itt valóban releváns lehetne, de a vizualizáció szinkronizációját problémássabbá tehetné és a transzkódolással lehetővé válik a számunkra, hogy AAC+, WMA stream-eket is figyeljünk, így inkább ez utóbbi megoldást választjuk.

VLaci:

A sörözést támogatom, Atléta hozzám hasonló hot-shot geek-nek tűnik, alighanem jól szót fogunk érteni. :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.08.15. 17:31:00

> de a vizualizáció szinkronizációját problémássabbá tehetné

Az biztos, nem lattam, hogy ez is kovetelmeny. Mas online lejatszoknal (pl. last.fm meg pandora) mintha nem lenne ilyen. Vagy csak en nem kerestem soha.

>Flash megfelel az MP3 lejátszásra az alapján, hogy
> a tipikusan enkódolt MP3-akat gond nélkül lejátssza

Na hat en meg pont ezt hivom ugy, hogy alkalmatlan a feladatra :). Arra jo, hogy UI-t kanyarits egy egyebkent mukodo MP3 lejatszo kore, de hat pont nincs benne egyebkent mukodo MP3 lejatszo. :) De ti tudjatok, hogy megeri-e a veszodest.

korgab 2008.09.24. 15:16:51

Nekem vlamiért azt írja ki, hogy nincsenek zenéid, pedig vannak, és nem akarja lejátszani őket!
Ez miért van?
süti beállítások módosítása