Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Meghívók

2008.04.28. 21:52 Twodotzero

Mire kellenek ezek egyáltalán?

Mindenki emlékszik az iwiw példájára, amikor órákig nem tudtunk belépni, mert túlterheltek voltak a szerverek. Ezért nem engedjük szabadjára a belépéseket. A növekedést kontrollálni a legegyszerűbben az új belépők számának kézben tartásával lehet, ez az egyik ok.

A másik ok pedig az, hogy te, kedves Wondeer használó a meghívók kiküldésével tudsz hozzájárulni a jobb szolgáltatásokhoz.
Felteheted a kérdést, hogy miért jó neked ha többen vagytok egy weboldal használói?
Egyszerű a válasz: Ha több felhasználónk van, több pénzünk - és emberünk - jut fejlesztésekre, hamarabb lesz mobilkliens, playlist, több adót tudunk figyelni, így hamarabb érkeznek meg a zenéid.
Csak bátran küldd tehát ki a meghívóid. :)


Ha az általad meghívott beregisztrál az oldalon, akkor két hét múlva kapsz egy új meghívót.
Ha a kiküldéstől számított két héten belül nem regisztrál az általad meghívott, akkor visszakapod a meghívódat. (Így, ha újat kapsz, tudhatod, hogy a meghívód célba ért) Valamikor lesz egy barátságos felületed ahol a meghívóid  sorsát tudod majd nyomon követni.

Ha több meghívót szeretnél, mert az egész osztály vagy a munkahelyeden mindenki ezért zaklat, írj az invite@wondeer.com címre, és ha tudunk adni, mert nem okoz gondot a többi felhasználónak, akkor kaphatsz akár többet is egyszerre.


Itt is köszönöm az eddigi kommenteket és biztatásokat, igyekszünk jól szolgáltatni.

22 komment

Címkék: meghívó webfejlesztés működés

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr86446145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.04.29. 02:47:49

Csak szolok, hogy a mindenkinek automatikusan jar egy meghivo elve matematikailag ugyanoda vezet(het) mintha barkinek barmennyi meghivoja van: exponencialis novekedeshez. Epp csak a novekedesi fuggveny alapjat (x^y -bol az x-et) rogzititek 2-re. De attol az meg exponencialis. A wiw is beleszaladt helybol ebbe a hibaba, ezert nem volt meghivo vagy fel evig: egyszeruen nem tudtak felvallalni, hogy hirtelen (kozel) duplazodjon a felhasznaloszam. A joval kesobb bevezetett rendszerben van az igazi kontrol: ahol a felhasznalonak kerni kell a meghivot. Itt lehet igazabol ertelmesen iranyitani, hogy mekkora tempoval tudtok es akartok novekedni. A meghivonak persze le kell jarnia, mert az elore betartalekolt meghivok (lasd wiw) potencialis uj felhasznalot jelenthethek barmikor. Arra pedig ugye mar szamolni kell a kapacitast, vagyis gyakorlatilag szinte foglalja a helyet az ujabb felhasznalok elol. (Ti persze kicsit jobb helyzetben vagytok, mint a wiw, mert nem kell hw-t vasarolni, kicsomaglni, bemadzagolni, installalni, stb. Ja, es valoszinuleg nem is novekedtek exponencialisan ;) )

Bit Rot 2008.04.30. 09:35:18

Hmm... Nem is tudom...

Használjam a Chilirec-et, ahova egyből tudok regisztrálni, már MOST...

VAGY

Várjak sokat és kuncsorogjak meghívóért a Wondeer-hez?

Ti melyiket választanátok?

Bit Rot 2008.04.30. 13:05:32

Köszönöm a meghívót :-)

Továbbra sem azt fikázom, hogy a site működőképes-e, csak azzal kapcsolatban vagyok szkeptikus, hogy jogilag rendben van-e, legális-e?

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.04.30. 15:24:28

John42:

Nyugodtan használd a Chilirec-et ha akarod.

Én az ő legalitásukkal kapcsolatban vagyok szkeptikus. Meglepődnék ha a RIAA nem járna el ellenük ha megnövekednek. Mi mindent megtettünk azért, hogy legálisan járjunk el, ezért is van a kényelmetlenség a számokra történő várakozással kapcsolatban (amit a jövőben próbálunk majd minimalizálni, illetve a zenék elejébe belehallgatást biztosítani).

blogolnigaz 2008.04.30. 17:29:01


webb.blog.hu/2008/04/28/wondeer_meghivassal_ingyen_zene

1 ev alatt 25 iwiw ismeros? impressziv ;)

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.04.30. 21:00:23

blogolnigaz:

te meg micsoda forrásokból szerzed az infóidat :))
Van olyan, aki ismer minket, de tagadja .... tehát legalább 26 van.
Remeg a lábam, mióta megtudtam, hogy Az Akinek a Nevét Nem Mondjuk Ki töröltetni akarja a wondeer-t az iwiwről. Nemes bosszú lesz. :))


John42,

A mienk tényleg legális, szegény artisjus is megírta nekünk (nekem), ámbár nem tudták, hogy mi vagyunk, csak ártalmatlan mezei userként tettem fel a kérdést.

A növekedést szerintem a meghívók rendszerével lehet kontrollálni. Lehet hogy van más megoldás is, mi ezt választottuk. Ha nagyon nem működne, lecserélnénk másra.
Nekünk a regisztrált felhasználó a fontos, nem sok felhasználót akarunk, hanem elegendő erőforrást a meglevők kiszolgálására, és ezt csakis egy korlátozott növekedéssel tudjuk elérni.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.05.01. 01:53:34

Twodotzewro: > szegény artisjus is megírta nekünk (nekem), ámbár
> nem tudták, hogy mi vagyunk, csak ártalmatlan mezei
> userként tettem fel a kérdést.

Gonosz vagy :). Megmondod, hogy mit irtal es mit valaszoltak? Azt kerdezted, hogy ott van az a wondeer az jogosan muxik-e, vagy leirtad az elvet, hogy akkor te (mint felhasznalo) onnan jogosan toltesz-e le? Egyeb?

Bit Rot 2008.05.01. 08:39:30

Nekiálltam a két hasonló szolgáltatást (wondeer és chilirec) kipróbálni.

Egyelőre a Wondeer-ben 4 számra kerestem, de még 1-et sem vett fel belőle. Úgy látom, hogy a Wondeer még rettentő sok munkát, fejlesztést és csiszolást igényel (legalábbis user interface és használhatósági szempontból).

Nem tudom, hogy ezt a 4 zeneszámot mikorra várhatom, nincsen semmilyen múltbeli statisztika.

Szerintem a chilirec.com is legális. Ott még a "my recorder" alatt az is látszik, hogy éppen milyen parancs fut az accountod alatt: tehát látszik, hogy milyen hardveren, milyen gépen fut az a Java-s parancs, ami csak neked veszi fel a zenéket.

"What is making specifically Chilirec legal to use?

Chilirec is built from an advanced technical patent pending solution for personal radio recording on the Internet. The company has worked together with legal experts during 2 years to build a product that follows copyright laws."

Bit Rot 2008.05.04. 19:30:48

Na, a 4 (később 6) zenéből lejött 3.

Lejátszani egyet se tudok, egyszerűen se Firefox, se Explorerből (Windows) nem megy, hiába kattintgatok a playerben.

Így biztosan legális :-)

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.05.04. 19:51:32

Találtunk egy bugot, az okozta a gondot.

Egyelőre egy restart megoldotta, de utána kell nézni, hogy miért nem játszott le a szerver.

Már működik a lejátszás, bocs a kellemetlenségért.

Bit Rot 2008.05.05. 18:06:45

Most már jobbak az eredmények, de így is rengeteg munka van még hátra szerintem (legalábbis ami a felületről hiányzik, de nyilván mögötte kód is hiányzik).

Szubjektíve azt saccolnám, hogy most áll maximum 10% készültségen a projekt. Ami persze addig nem baj, amíg folytatódik a fejlesztés :-)

Van egy zene, amit a Chilirec nekem felvett (május 5-én), de a Wondeer nem, pedig ott is bejelöltem.

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.05.05. 20:24:44

Tényleg rengeteg munka van hátra, sokmindenben kezdetlegesek vagyunk. Nagyon sok az oldalhoz kapcsolható kényelmi szolgáltatás, a mobil-eszközök használata, és természetesen sok, a felhasználók számára láthatatlan, de a hatékony üzemeléshez szükséges fejlesztés hiányzik.

A 10%-ot vitatom, legalább 14% :))

Egyelőre 100 adót figyelünk, de szépen nő a felhasználószám, lassacskán itt is lépünk majd a növekedés irányába. Nem akarunk csak pár adót berakni, hanem egy komolyabb fejlesztés keretében az adók hatékonyságát (milyen hamar jön le egy kívánt szám, vagy sikerül-e valami ritkaságot megszerezni)és minőségét (belebeszélnek-e a zenébe) figyelve egy részben automatizált rendszert akarunk építeni.

A chilirec szerintem jóval korábbi oldal, ámbár amíg itt nem említette valaki, nem ismertem, sok szolgáltatásban járhat előttünk.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.05.06. 12:44:46

Twodotzero: probaljatok meg magyar csatornakra raallni. Abban tudnatok elso korben versenyezni a kulfoldi szolgaltatasokkal.

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.05.06. 18:27:10

Atleta: Pár hete felvettem a figyelt adók közé úgy tíz magyar adót. Ennél több magyar adót azidőtájt nem találtunk, de azóta már rátaláltunk egy szép hosszú listára, amiból jópár magyar adót figyelhetnénk, viszont a jelenlegi konfigurációnk rugalmatlan és nehézkes az új adók hozzáadása, ezért most nem akarok ezzel foglalkozni.

Pár hónapon belül erre is sort fogunk keríteni, de ha akkor lépünk, akkor nagyot fogunk lépni.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2008.05.31. 23:54:49

Azt megkérdezhetem, hogy hogy futtatjátok a Windows-t az Amazon EC2 alatt? QEMU-val? Nem vesz le sokat a teljesítményből?

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.06.01. 08:53:07

Nem nagyon használunk windowst, talán az én gépem az egyetlen, amelyiken az van.
A fejlesztői gépek és a szerverek mind linuxosak. Miből gondoltad, hogy az EC2-n windows van?

Monda László (Wondeer) · http://monda.hu 2008.06.01. 15:20:33

Meister:

Talán az .aspx fájlvégződésekből következtethettél a .NET használatára és annak kapcsán asszociáltál a Windows-ra, de mint ahogy VLaci is mondta nem használunk Windows-t és a jövőben sem tervezzük egyáltalán. Mono felett futtatjuk a szájtot Linux-on.

EC2 felett csak 2.6-os Linux kernelt futtathatsz natívan, bármilyen más OS-t virtualizálva kell futtatnod. Szerintem használható lehet Windows is VirtualBox-on, KVM-en, esetleg VMware-en belül előre elkészített image-gel, amibel VNC fut, vagy a VirtualBox kereskedelmi verziójával, amiben a guest-eket kapásból elérheted rdesktop-on keresztül.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2008.06.02. 13:43:40

Ok, köszi az infót, nem tudtam, hogy MONO-ztok.

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.06.02. 22:03:36

Most épp flash van soron, mert mi is szégyelljük ám a playert, nemcsak ti útáljátok....

emem 2008.06.02. 23:51:48

Kis kavarodás van újabban a mailek táján. Csak jóval később jön az értesítés a zenékről..lehet, hogy nem csak én tapasztaltam ilyet, de gondoltam azért szólok, h valami nem oké.
Viszont az pozitívum, hogy ha nagyon sokára érkeznek is meg a számok, a letöltés sokkal gyorsabb, mint volt. :)

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.06.03. 00:03:40

Ilyenre eddig nem nagyon volt példám, én hivatásszerűen veszek fel mindent, hogy lássam, de eddig mindent értesítést megkaptam 12:05-ig.

A levelezéssel más gondunk biztos van: sok helyen spambe mennek a levelek, különösen a meghívók, erre panaszkodtak meghívóküldők, de lehet hogy összefügg a nálad tapasztalt késés is ezzel.

Ha megint később kapnád meg az értesítést, küldd át légyszíves nekem, aztán megpróbáljuk kinyomozni, hogy hol van a gond.

Köszi

yblm 2008.08.12. 23:24:15

Sziasztok!új vagyok itt ,és olvasgattam pár dolgot .Kaptam meghivot a Wondeer-re,sajna nem mükszik,nemtom van -e valaki aki segitene ebben ,megköszönném ,sziasztok.
süti beállítások módosítása