Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Blogolnigáz, help please

2007.11.30. 12:12 Twodotzero

Tanácsot szeretnék kérni Tőled. Azt látom, hogy a kisujjadban van a marketing, a webhosting, az üzleti tervezés, a nemzetközi jog, a sales, a projektvezetés, a fejlesztés, a webdesign, mert mindig építően és segítőkészen írsz itt.

Azzal tisztában vagyok, hogy nekünk soha nem lesznek olyan mély szakmai ismereteink ezekben a témákban, mint Neked.

Néha sikerül egy-egy apró hibára rájönni a csapatunknak más munkájában, mint pár napja kedves látogatónk, Meister weblapján - a már kijavított -  picike apróság, amely szerint minden nála hostolt weboldalhoz adja a mail.domain.hu, a www.domain.hu, az ftp.domain.hu oldalakat is. Ez jogi szemmel egy elég veszélyes ajánlat volt, szerencse, hogy nem értelmezte szó szerint egyetlen ügyfele sem. Rövid egyeztetés után Meister figyelemreméltó gyorsasággal javította a hibákat. Örülök, hogy segíthettünk.

Azt látjuk mindannyian, hogy Te, Blogolnigáz, nagyon nem szereted a weben megjelenő reklámokat, mert zavarnak a böngészésben. Megértjük, időnként bennünket is.

Tehát, adj nekünk kérlek tanácsot, hogy milyen üzleti megoldásunk legyen, hogy megközelítsük méltán sikeres oldalad látogatottsági és bevételi mutatóit. Ennek alapján átírnám a sales plan-t, amit magam raktam össze.

Egy alapadat a tervezéshez: Egy átlagos, regisztrált felhasználó tervezett havi költsége 30-50 Ft. Ez tartalmazza a szerver, sávszélesség díját és a fejlesztők bérköltségeit. Ehhez kellene legalább ennyi bevételt szerezni valahonnan, de nem az undorító reklámokból, meg abból sem, hogy előfizetnek. Hiszen, aki nem fizet semmit, annak is teljes értékű szolgáltatást akarunk nyújtani, csak a prémium feature-ökhöz nem jut hozzá.

Epedve várjuk válaszod.

20 komment

Címkék: hiba javítás tanács üzleti terv

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr53247792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bit Rot 2007.11.30. 13:58:36

Ha pl. én havi 100 Ft-ért kapnék jó zeneszolgáltatást, simán kifizetném. Nem tudom, mi a határ, de 2-300 Ft is simán belefér. Ha ennyiből ki lehet kapcsolni a reklámokat, az a legjobb.

De lehet, hogy havi 1000 Ft-on már gondolkoznék, hogy megéri-e.

Remélem azért azt senki nem várja el tőlem, hogy az 1-2 gigabyteos MP3 gyűjteményemet feltöltsem napokon, heteken át.

missparker 2007.11.30. 14:12:45

Nálunk semmit nem kell feltöltened, a zenét mi adjuk. Letölteni viszont tudsz.

atleta · http://www.atleta.hu 2007.11.30. 16:38:06

Twodot: ez igy uber ciki. En nem latom a statisztikaitokat, de alapvetoen ket lehetoseg van: vagy sokan latogatnak, vagy kevesen. Ha sokan, akkor nagyon gaz egy ilyen sertodott postot irni, amiben a sok kozul az egyik olvasot piszkalod. Ha kevesen, nost a stilus akkor is cinkes - majd elmondom, hogy miert - de akkor meg az is ciki, hogy keves a rendszeres latogato. Akkor ugyanis az van, hogy blogolnigaz velemenyenek sulya van, hiszen a keves latogatonak o egyedul eleg nagy reszet teszi ki :).

A stilussal a legnagyobb baj pedig az, hogy ez nem egy blogpost, hanem inkabb olyan, mint egy (rosszul sikerult) forum hozzaszolas. A blogon publikal az ember, es nem beszelget. Tanacsot meg nem ilyen stilusban kerunk, de meg igy is kaptok otletet, lasd John42 hozzaszolasat. Bar gondolom magatoktol is rajottetek: keves reklam legyen, ne villogjon. (En a sajat keszulo szolgaltatasomra nem igazan akarok flash reklamot beengedni, ha igen, akkor max a fobannerbe mehet, ahonnan gyorsan ki tudja gorgetni a juzer). Tehat mondjuk az AdWords kemenyen megfontolando, foleg egy nemzetkozi site-nal. Ezen kivul a reklam utaloknak elofizeteses szolgaltatast kell nyujtani reklammentesen.

Amugy mintha korabban azt irtatok volna, hogy nem a reklam, hanem a jutalekok (rajtatok keresztul bonyolitott vasarlasok) lesz a fo beveteli forras. De lehet, hogy en emlekszem rosszul.

vaze 2007.11.30. 17:16:25

Ez szanalmas "post" volt... Van meg lejebb? Mutassatok...

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.11.30. 18:30:59

atleta:
Te is tudod. hogy az olvasóknak csak elenyésző része ír hozzászólást.
Fentemlített hozzászólónktól sok hozzászólást kaptunk, amelyekben mindig azt éreztük, hogy

a, rosszul csináljuk
b, ő jobban tudja hogy hogyan kellene csinálnunk

mi hiszünk nektek, ezért gondoltuk - és most is gondoljuk, hogy fentemlített hozzászólónk nagyon sokat adhatna hozzá a projekthez, és voltam olyan bátor, hogy megkértem, segítsen.
A kérés őszinte, a tanulnivágyás blogolnigáztól szívből jövő.


Nem kell rosszindulatot keresni ott, ahol nincs. Szóval továbbra is várjuk az ötleteket :


missparker:
nem egészen helytálló, amit írtál, de majdnem.

vaze 2007.11.30. 18:49:38

LOL. Ez a legutobbi komment a rosszindulat hianyarol szvsz szintiszta hazugsag. Ez a gaz.

Minek nektek nyilvanos megjelenes, ha nem birjatok elviselni, ha valaki nem ert egyet veletek?

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.11.30. 20:19:00

vaze:

miért ne bírnánk elviselni ha nem értenek egyet velünk.
itt vagyok, válaszolok, bennem nincs rosszindulat, eddig egyetlen hozzászólást sem moderáltunk ki.


A szeretet vezérel utunkon. Remélem téged is.

blogolnigaz 2007.11.30. 22:41:42

:))
latom meg mindig ironiaval probalkozol, pedig tobbszor utaltam mar ra, hogy nem megy neked, ne eroltesd :)
latod ez is csak 1 olyan konstruktiv javaslat, amit rendre figyelmem kivul hagysz.
es a blog indulasa ota rengeteg hasonloan epito jellegu kritikat kaptatok (nem csak tolem, hanem az ide kommentelok tobbsegetol) amiket rogton rosszindulatu tamadasnak vettetek.
ilyen hozzaallassal ne csodalkozz, hogy ezt a postot is tobben rosszindulatunak gondoljak.
szerintem meg csak szimplan annyira ugyetlen es eroltetett ez is, mintha missparkerrel kozosen irtatok volna ;)

a meister/domain.hus kiterot nem ertem miert vetted bele a mondandodba, mindenesetre utaneneztem az elozmenyeknek, es tanulsagos, hogy az indexes forumon is hasonloan ostoban reagaltok a kritikakra. :)

ezek utan mar nem latom ertelmet, hogy barmifele jotanaccsal lassalak el titeket. (plane ingyen ugye ;P)

na jo, egy utolsot megis adok, hogy en se terjek le a szeretet vezerelte utrol:
huzzatok le a rolot, es 5-6 ev mulva mar a google cacheben se lesz fellelheto a szanalmas probalkozasotok. :)

Marcell. 2007.12.01. 15:26:50

Ez a bejegyzés nagyon égő.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2007.12.01. 23:49:08

Én mondjuk továbbra is hülyeségnek tartom ezt a domain.hu-s dolgot, de tény, hogy jogi értelemben végülis lehetett igazuk. Szóval ezt a segítséget végülis köszönöm.
Az más kérdés, hogy a stílus nekem sem jött be, s ezért én is hasonló stílusban reagáltam, de ezt meg szerintem direkt csinálják, itt akarnak tartani minket anyázni, akik idejöttünk, mert akármennyire is aláznak, azért azt tudják, hogy van köztünk jópár olyan, aki már letett valamit az asztalra, s mint ilyenek, bármikor jól jöhetünk. :-)
Szóval részemről továbbra is figyelemmel kísérem a blog, s a "majd valamikor" site elkészülését.
Az mondjuk látsziik, hogy amit az EC2-vel (vagy hogy is hívják azt az osztott szolgáltatást, amit az amazon ad) kapcsolatban írtam, hogy nem éri meg vele tökölni, az végülis bejött. Hiszen hónapok mentek el a fejlesztésre, ami (ha a végső oldal profitot tud termelni, márpedig azt kéne neki), hatalmas veszteség. Szerintem simán megérte volna indulásra letenni szervereket, s akkor már menne a cucc. Szerintük meg nem. Mindegy, nem az én pénzem/időm, de az biztos, hogy 1 hónap alatt szinte bármit le lehetne fejleszteni, ha van terv, s nem kell szopni ilyen EC2-es dolgokkal.
Én már csak tudom. (Nem, nem az as.hu szolgáltatói mivoltomból, mert az másodállás. Hanem pl.: secure.logmein.com Eme weblap elkészítésében, fejlesztésében részem van, szóval azért tudom, hogy hogy kell 20.000.000 userre weblapot összekalapálni. :-)

missparker 2007.12.02. 18:11:07

Atléta, jutalék vs. reklámbevétel:
A jutalék egy olyan bevételi lehetőség, ami mindenképpen teljesülni fog, de nem tervezhető. Erre tehát nem alapozhatunk. A reklámbevétel ellenben tervezhető, tehát azzal kell kezdenünk.

Meister, az EC2-ről meg a veszteségről:
Ha ezt a projektet egy pénzügyi befektető finanszírozná, igazad lenne, valszeg veszteséges lenne egy olyan megoldást választani, amire sokáig tart ráfejleszteni.
Mivel mi nem sietünk, és a "várakozás" nem kerül pénzünkbe, a döntés üzletileg a lehető legjobb volt.

atleta · http://www.atleta.hu 2007.12.03. 15:40:57

Twodotzero: >Te is tudod. hogy az olvasóknak csak
> elenyésző része ír hozzászólást.

Igen, ezt mar tobbszor vegigbeszeltuk. Te meg azt tudod, hogy - normalis esetben - azok az olvasok/felhasznalok akik visszajelzest is adnak, ertekesebbek, mint azok akik nem. (Ha nem szurjatok el a kapcsolatfelvetelt az elejen.)

> Fentemlített hozzászólónktól sok hozzászólást kaptunk,
> amelyekben mindig azt éreztük, hogy
> a, rosszul csináljuk
> b, ő jobban tudja hogy hogyan kellene csinálnunk

Tolem is, mastol is. Szerintem irtunk is konkretumokat, es valaszkepp mindig kimagyaraztatok, hogy miert nem jo az ugy. Es vegulis akar az is elkepzelheto, hogy minden hozzaszolo tevedett minden esetben, de akkor ezekutan kar szamonkerni a konstruktivitast, mert egyreszt megvolt, masreszt ugy sincs ra szuksegetek.

Mondok egy peldat... - ez volt a legszembetunobb - amikor a playter UI-rol mutattatok egy kepet, es velemenyt kertetek, akkor is eleg furcsan kezeltetek a visszajelzeseket. Pedig hat ott sok mindenki eleg konkretan leirta, hogy mi a baj. En voltam olyan balek, hogy szepen belementem az elvekbe is. Arra is eleg furcsan reagaltatok. Aztan reszben valtoztattatok (kisebb lett), de a szineket pl. nem tettetek rendbe, raadasul az egeszet ugy kommunikaltatatok, mintha nem az lenne a normalis, hogy ha megkerdezel valakit (valakiket), es azok elmondjak a velemenyuket, akkor arra hallgatsz.

> mi hiszünk nektek, ezért gondoltuk - és most is
> gondoljuk, hogy fentemlített hozzászólónk nagyon sokat
> adhatna hozzá a projekthez, és voltam olyan bátor, hogy
> megkértem, segítsen.
> A kérés őszinte, a tanulnivágyás blogolnigáztól szívből
> jövő.
> Nem kell rosszindulatot keresni ott, ahol nincs. Szóval

Nem az indulatrol allitottam, hogy rossz lenne, hanem a stilusrol. Felreertettel valamit :). De ugy latom nem voltam vele egyedul.

En adok neked tanacsot. De ezt mar honapokkal ezelott leirtam - nezd vissza a kommenteket (es egyben ez egy masik tanacs is) - nezegessetek meg egy-ket hasonlo startup blogjat. Hasonlo alatt nem zeneszolgaltatot kell erteni, hanem ujitani szandekozo, kis tokevel dolgozo netes ('webkettes') vallalkozast.

Megnezhetitek akar Marcelleket is (en is itt talaltam rajuk). Erdekes modon ott nem lattam rosszindulatu kommentezoket.

missparker 2007.12.03. 16:14:11

Csak egy apróság a playerrel kapcsolatban. Háromféle visszajelzést kaptunk:
1. Nem ergonomikus - a designer válasza: pedig olyan, mint a többi player
2. Másoljuk a Wistát - a designer válasza: mondom, hogy olyan, mint a többi player
3. Túl nagy - a designer válasza: jólvan, lesz egy miniplayer. És lett.

Hol van itt a furán kezelés? Két egymásnak ellentmondó vélemény mellett változatlanul hagytuk a vitatott részeket. A 3. felvetést megszívleltük.
Színeken vitatkozni nem nagyon szerettünk volna, mert ízlések és pofonok, hosszútávú megoldás a skinnelhetőség.

vaze 2007.12.03. 18:15:16

Megint magyarazkodas. Amugy Vista. Eleg alap. ;-)

ABL 2007.12.03. 22:52:04

vazzzeeee....

ez most egy post?
szánalmasok vagytok.

képzelem, ahogy a kreatív csapat összedugta a fejét, oszt tanácskozott:
"Bakker, beharangoztuk ezt az izét, hogy milyen kurva jó lesz majd mindenkinek, de csak nem akarják a szerencsétlenek elhinni, meg a fejlesztés sem halad, eddig az összes eredmény, amit fel tudunk mutatni, egy screenshot, de azt meg fikázzák a nyomorultak, mi a pöcs legyen most? Megvan, fikázzuk le egy postban blogolnigáz-t."

utána pezsgőbontás, és mindenki elégedetten hátradőlt, ismét sikeresen lettek alkalmazva a webkettes marketing-stratégia újszerű ötletei, mert hiszen itt minden új, és fasza, és überüber.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2007.12.03. 22:58:37

Twodotzero: napok ota nem muxik a feedetek. Csak a comment feed megy, a masik ( webkettopontnulla.blog.hu/rss2 ) ervenytelen XML.

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.12.03. 23:25:29

Dear Olvasók :)

A post alapvetően az üzleti tervezésről és modellezésről elmélkedett. Blogolnigáz kollégát szólítottam meg, de ezúttal sem tőle, sem mástól nem kaptam igazán érdemi hozzászólást.

A kérdés még áll: szerintetek hogyan lehet - reklám nélkül - előfizetés nélkül nyereségesen üzemeltetni egy site-t :)

Lehet minket minősíteni, nem fáj - sőt még örülünk is neki egy kicsit, de csak ezért nem érdemes hozzászólást írni, mert fent marad :)

ABL · http://www.abl.hu/about 2007.12.04. 22:52:36

Dear Twodotzero!

A komment alapvetően a hangnemetekről, és a hozzáálásotokról elmélkedett. Csak úgy általanosságban, nem kiemelve senkit, de ezúttal sem volt rá érdemi reagálás.

A kérdés még áll, mi a pöcsér' blogoltok, ha azt már megállapítottátok, hogy a blog olvasói és kommentelői nem egyeznek meg a site leendő felhasználóival, és ráadásul nem törtek ki örömkönnyekben arra a hírre, hogy lesz wondeer, hanem még van pofájuk kritizálni is.

És nem, nem lehet titeket minősíteni, minősíthetetlenek vagytok.
süti beállítások módosítása