Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Történelmi pillanat

2007.08.09. 02:33 Twodotzero

Nem berúgva, nem éjjel kezdődött.

Péntek reggel, szokásos McDonalds-ban tartott management meetingünkön született az ötlet. (nem az McD-ben dolgozunk, de virtuális szervezetként ott tartjuk találkozóinkat hetente)

Szóval itt indult minden. Szokásos öntömjénezésünk során, hogy milyen ügyesen tudtunk egy működő céget csinálni, azon gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne még jobban kihasználni szunnyadó szellemi képességeinket.


Merre megy a web tovább, mit tudunk mi ehhez hozzáadni, mi a web2 jövője, van-e olyan piac amit nem fedeztek már fel eddig?
Komoly elemzőmunka után kiderítettük, hogy a ma sikeres webes cégek jó része sehol sem volt 2000-ben, az akkor sikeresek jó része sehol sincs ma. Közepes lightcola utáni extrapolációval: a 2015-ben sikeres internetes cégek jó része még ötlet formájában sem létezik ma.

Ha ötlet van, minden van, jöttem rá. Node miről szóljon a site?


  • Szex? A legszélsőségesebb perverziókhoz is vannak oldalak.
  • Community? Itt is akadnak klónok, mint iwiw, myvip, etc.
  • Videomegosztás? Brilliáns ötlet, de valakinek már biztos eszébe jutott.
  • Webmarketing? A legsúlyosabb suttyók is abban adnak tanácsot, hogy hogyan növeljem a site-m látogatottságát.


Egyik sem tetszett igazán.


  • Zene?   Illegális sitek is vannak jó sokan, meg fizetős legálisak is.


Ez jól hangzik - gondoltam. Csináljunk egy oldalt, amelyik legális és ingyenes egyszerre.

Hogyan működjön, ki csinálja, honnan vegyünk pénzt hozzá, miből lesz bevétel. Pár egyszerű kérdés csupán. Válaszok hamarosan

13 komment

Címkék: web2 startup

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr37135719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündi2003 2007.09.02. 18:45:27

Itt vagyok, vitázzunk. :-)

Nekem nem tűnik annyira korszakalkotó ötletnek. De azért drukkolok.
Tényleg, honnan lesz bevételetek?

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.09.02. 21:31:42

A korszakalkotó rész még top secret :)

Nyilván reklámból kapunk filléreket, az a fő bevétel. Meg lesznek prémium szolgáltatások is, amikért a felhasználók egy része fizet.


Üdv a vitázók közt.

Tündi2003 2007.09.03. 15:16:54

Na de ha már fizet, akkor mitől más ez a site, mint a többi?

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.09.03. 15:23:14

Kapsz nagyon sok helyet a zenéidnek ingyen, ami elég majdnem mindenkinek. Lesz akinek ez nem lesz elég, és még sokkal több kell.

Az összes ilyen modell hasonlóan működik, jó sokat kapsz ingyen, de ha még több és még jobb kell, akkor azért fizetned kell.

www.picasa.com például

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.09.03. 15:27:08

Kapsz nagyon sok helyet a zenéidnek ingyen, ami elég majdnem mindenkinek. Lesz akinek ez nem lesz elég, és még sokkal több kell.

Az összes ilyen modell hasonlóan működik, jó sokat kapsz ingyen, de ha még több és még jobb kell, akkor azért fizetned kell. példa erre a gmail, vagy a picasa

a zene megszerzése viszont ingyen lesz.

Tündi2003 2007.09.03. 15:33:00

Na, most végleg belezavarodtam...
Most ingyenes lesz a zenele/feltöltés vagy sem? Az utolsó kommentedből az jött le, hogy letölteni ingyen lehet, de feltölteni pénzért? Vagy letölteni ingyér' lehet egy bizonyos körből, de ha több dal kell, fizessek, viszont ingyen tölthetek fel?

És milyen alapon tölthet fel bárki dalokat ingyen, hogy aztán ti azt pénzért adjátok? Szerzői jog? A feltöltő kap jutalékot? Szóval hogy megy ez?
És mik azok a prémium szolgáltatások, amiket kap az illető?

(NOTE: tök nehézkes így kommenteken keresztül beszélgetni, nem lehetne beraki egy chatboxot vagy valamit?)

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.09.03. 15:40:28

Chatbox igényt továbbítottam :)


A zene ingyen kerül hozzád, legálisan. A szerzői jogról majd közvetlenül az indulás előtt beszéljünk, addig furdaljon a kíváncsiság :)))

A tárhelyed, ahol a zenéid tartod (és elérheted otthonról, munkahelyről, buliból) stb, szintén ingyen lesz, de a mérete korlátozott.
Ha nem elég nagy az ingyenes tárhely, akkor vehetsz magadnak többet, pénzért. Hogy mekkora lesz az ingyenes és mekkoráért kell fizetni, az a felhasználói szokásokat figyelembevéve dől majd el a tesztelés alatt.

Az extra tárhely az egyik leendő prémium szolgáltatás.

Tündi2003 2007.09.03. 15:50:23

Miért jó az nekem, hogy a neten tarthatom a zenéimet, mikor vannak mp3 lejátszók mittomén mekkora gigabájtos memóriával, amiket magammal vihetek bárhova és nem kell hozzá számítógép?

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.09.03. 15:59:30

Mert ha elhagyod, elromlik, akkor vadászhatod megint a zenéd valahonnan.

A winchesterek is meghalnak otthon időnként. Ahogy a levelezőkliensekről átállunk az online levelezőrendszerekre, ugyanúgy a zenében is átállunk majd erre.

Ha nem jó, ne tartsd itt :) Az egyszerű, legális és ingyenes megszerzés a tárolás biztonságával és a bárhonnan elérhetőséggel az az előny, amiért megéri itt tartanod a zenéket.

Tündi2003 2007.09.05. 09:16:15

Hát, az oldalatok is eltűnhet a semmibe....

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2007.09.06. 01:42:36

Csak az ingyen zene valoban nem korszakalkoto, hiszen ezt a lastFM is tudja. A tarhely a zenenek erdekes. Bar meg erdekesebb lenne a tarhely barminek, aztan majd en eldontom... :) Persze az kevesbe webketto, meg hype. Bar... ha ratesztek erre a hatterre nehany alkalmazast (mint pl. a zenelosdi, meg akkor mar kepek, meg akkor mar ez meg az, meg akkor persze egy nyilt API), akkor lehet, hogy tenyleg ti lesztek 2015ben a hudegazdagok. Kerem a reszem :) Mondjuk en jobban kedvelem az elosztott rendszereket, de ez csak kocka technologiai perverzitas. (Es akkor nem kell azon parazni, hogy mi lesz, ha ti nem lesztek.)

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.09.07. 00:13:53

Az elosztott rendszereken való üzemelés egy későbbi tervem.

Vannak még terveim :)

Csak realistán akarok haladni.
süti beállítások módosítása