Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Ha nincs VC, akkor hogyan tudunk?

2007.08.15. 22:02 Twodotzero

Sok webes ötlet valósul meg úgy, hogy az ötletgazda keres magának befektetőt, kockázati tőkést.
Egyik szerény példa erre a google története. Itthon viszont nem dúskálunk web2-höz bármennyire is konyító invesztorokban.
Bankhoz internetes ötlettel menni nem érdemes, igazolhatatlan és kockázatos a megtérülés. Biztos ami biztos, csak összedobtam egy üzleti tervet. Egész jó hozzá a google spreadshet, nem kell hurcolni, emailezni, ingyen van, csak kicsit lassúka még, de gyorsan fejlődik.

A terv elkészültével jól látható lett, hogy ha "normális" startupot alakítunk ki magunknak, akkor a legtöbb pénz a bérekre megy majd el, vagyis azoknak az embereknek a megélhetését kell egy startupban finanszírozni, akik siker esetén tulajdonosként kell hogy viselkedjenek a később felvettek előtt.
Ja, és ezért a költségért egy VC-nek adhatnánk a cég nagyrészét. Aranytojást tojó tyúkot csak nem nagy öröm reggelizni, szóval nem tetszett a hagyományos megoldás.

Kerestünk hát másikat. A Ruby on Rails készítői összedobtak egy könyvet, amelyikből sok okosat tanulhattam. Olvasd el te is, ha web2-ben kezdenél magaddal valamit.

Ráadásul aki egy startup web2 céghez eljön tulajdonrészért, vagy akár ingyen dolgozni, az megszállott, és ide megszállottak kellenek.
Kezdenek gyülekezni, de erről majd később...

A bér helyett tulajdont elvével - és még néhány technológiai megoldással a finanszírozási igény drasztikusan lecsökkent, és az jut tulajdonhoz, aki sokat tesz a fejlődésért.

Nem remek? :)

Szólj hozzá!

Címkék: web2 finance

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr39140985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása