Webkettő pont

www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg megveszi a Google vagy a Yahoo :)

Friss topikok

Linkblog

Mennyit ér?


My blog is worth $2, 822.70.
How much is your blog worth?

HTML

Hallgatni arany, avagy hol tart a projektünk

2007.11.03. 11:59 missparker

Az összekeveredett munkanapok jól megkeverték a mi életünket is. Egyszerűen nem lehetett megszervezni, hogy a csapat legalább 3 tagja egyidőben legyen online. Nem baj, ezt így vállalta mindenki: ami a szabadidejéből fennmarad, munkája, tanulmányai, hobbija mellett, az a Wondeeré. A prioritásokat mindenki maga határozza meg, a határidőket maga vállalja. Még szerencse, hogy az SVN Repository valamennyire kezeli az életünket. Íme egy kis beszámoló, mivel hogyan állunk:

Fejlesztés: Hallgatni arany. Ha megírnám azt, amit vártok tőlem, felfedném a koncepciót. Nem tehetem. Ha valaki ezt sérelmezi, kérem, ne tegye. Nem ellene van. Jól felfogott érdekünk, hogy még ne adjuk ki a működésünk alapját. Jó hír, hogy már nem sokáig lesz titkolózás. Lesz egy zártkörű teszt, ahol a fejlesztés iránt érdeklődők megkapják a lehetőséget, hogy összeborítsák a rendszerünket (hivatalos tesztfelhívás hamarosan). Inkább ők, mint a sok-sok regisztrált felhasználó. Nekik már technikailag stabil rendszert szeretnénk nyújtani.

Design: Véleményeztettem néhány helyen a két playert - igen, a prog.hu-n is ;) -, kapott hideget-meleget, ahogy kell. Rosszul is éreztem volna magam, ha agyondícsérik. Így viszont biztosan nem érhet az a vád, hogy magamnak kommentelem a blogbejegyzéseket, másodnickeken dícsérem a saját munkánkat, esetleg marketingcélokra használom a fórumok közönségét, vagy offolok, flamelek, reklámhuszárkodok. A jövőben is ezen a nicken, teljes őszinteséggel (megkockáztatom: naivitással) fogom ezt kezelni.

Sales: Partnereket, hirdetőket kerestünk. Igyekszünk olyan lehetőségeket találni, hogy ne idegesítő villódzó hirdetéseket kelljen néznetek, sőt a site közönsége számára rendkívül releváns kínai traktorgyár se kerüljön a hirdetőink közé valamely partneren keresztül. Sajnos az egyik leendő partnerünket egy nagy csapás érte, rajtunk kívül álló okok miatt. Ezúton is szeretném kifejezni együttérzésünket, és remélem hamarosan visszaáll minden a normális kerékvágásba.

Marketing: Megnéztem, milyen lehetőségem lenne marketingtevékenységre partnereket találni. Már túl vagyok az első sokkon, kisírtam magam. Ami a magyar online marketinges világban folyik, az horror. Sajnos nemcsak a Halloween miatt, ez állandósult. Ezzel tovább nem borzolnám a kedélyeket.

Jog: Készülnek a felhasználói feltételeink és az adatvédelemmel kapcsolatos nyilatkozatunk.

Konkurenciaelemzés: Ezt szeretem. A kínai traktorgyárat pl. szerencsésen elvitte egy konkurens :) Végignéztem a felhasználói feltételeiket, rengeteg FAQ-t, bemutatkozást, a működésüket, a koncepciójukat. Sokat tanultam belőle, és megnyugvást jelent, hogy tényleg egyedinek számít, amit csinálunk.

11 komment

Címkék: blog fejlesztés csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://webkettopontnulla.blog.hu/api/trackback/id/tr37216942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ABL 2007.11.05. 08:15:35

Ha annyira egyedit csináltok, hogyan lehet konkurenciátok?

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.11.05. 10:02:36



A megoldás annyiban egyedi, hogy más nem ÍGY csinálja.
Az eddig ismert internetes modellek:

- Az illegalitás határait átlépő, vagy súroló fájlmegosztók,
- Pénzért zenét adó üzleti vállalkozások

Ezek nekünk mind versenytársaink, hiszen náluk is lehet zenéhez jutni. De a CD-áruház a Media Marktban is versenytársunk.


A mi modellünk annyiban más, hogy ingyen ÉS legálisan lehet hozzájutni a zenéhez.

blogolnigaz 2007.11.05. 15:00:40

twodotzero:
nyugtass meg, hogy pl nem a spiralfrog.com altal is alkalmazott "ingyen letoltes reklambamulasert cserebe" modszer lesz az alapja megoldasotoknak :)

Tündi2003 2007.11.05. 21:38:29

Engem érdekelne az onlinemarketingesek horrorisztikus világa, akár privátban is. :)

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2007.11.05. 22:19:39

blogolnigaz:
Nem a megtollasodás a fő hívószavunk. Szeretnénk jót adni sokaknak, és borsot törni a zeneipar orra alá.
Akik elénk tették pedo jacksont, vagy most dundikát, azok ennél többet is érdemelnének :)

Ha te tudsz egy olyan modellt, ami a felhasználó részéről semmiféle "fizetést" nem kíván, akkor örömmel hallgatlak meg, vagy örömmel leszek a felhasználód.

persze hogy lesz reklám, de nem annyira zavaróan, mint a spiralfrognál.

Tündi: Erre missparker hivatottabb válaszolni, de fel vagyok iratkozva néhány hazai förmedvény marketinges reklámlevélre, ha gondolod küldök belőlük :)

missparker 2007.11.06. 08:42:33

ABL: Szerintem konkurenciája mindenkinek van, aki azzal áltatja magát, hogy neki nincs, rövid úton megy majd tönkre. Nekünk mindenki konkurenciánk, aki valamilyen módon zenét juttat el a közönségnek, és nem előadó. Érdekes szakmai kérdés, hogy az ingyenes szolgáltatások hogyan versenghetnek a fogyasztók kegyeiért.

Blogolnigaz: remélem kellemes meglepetést szerzünk majd a megoldással :)

Tündi: első felindulásból írtam erről egy posztot, majd ha megfelelőre alakítottam, publikálom az "eredményeket".

Halas · http://kishalakblog.extra.hu 2007.11.07. 22:40:18

Sziasztok.

Régóta nyomon követem a blogot, mert érdekes ötlettel áltatok elő, és bizony kíváncsi voltam, hogyan gondoljátok a megvalósítást.
Alapvetően pozitív a véleményem rólatok így ismeretlenül is, ezért is döntöttem úgy, hogy billentyűzetet ragadok.

Az ok pedig nem más, mint egy weboldal, ami, ha nem Daniel Marhely és Jonathan Benassaya alkotása lenne, akár a Wondeer is lehetne.

Az oldal címe: www.deezer.com/hu/

Gyakorlatilag mindazt nyújtja, amit ti is szeretnétek, ráadásul 16 nyelvre honosítva.

Aggódva kérdezem, hogy azért ez a blog és a Wondeer projekt nem áll le?

Minden jót, és több mint két milliárd dollárt!

Üdv.: Halas

missparker 2007.11.07. 22:51:16

Köszi! A deezer-t nézegettem, igaz, hogy ő is zenét kínál, de másképp, mint mi fogunk.
Nem álltunk le, csak most közönség számára elég unalmas részekkel foglalkozunk: FAQ megfelelő megfogalmazása, terms of use, regisztrációs lap megfogalmazása stb.

missparker 2007.11.10. 20:52:10

Kár :) A kínai alternatív rockot szívesen megismertem volna.
süti beállítások módosítása